"AÇIK KAPI" PROJESİ HİZMETE GİRDİ

İçişleri Bakanlığı...

     İçişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından 81 ilde hayata geçirilmek üzere hazırlanan ´Açık Kapı Projesi´ Ardahan´da hizmete girdi.
   Ardahan Valiliği binası giriş katında oluşturulan birimde vatandaşın talep ve önerileri konusunda uzman personel aracılığıyla iletebildikleri, tüm başvuruların elektronik ortamda kaydedilerek ilgili birimlere yönlendirilip takip edilerek hızlı bir şekilde sonuçlandırıldığı bir kamu hizmetinin benimsendiği Açık kapı ?Projesi tamamen devlet ile vatandaş ilişkisinin geliştirilmesi  üzerine inşa edilmiştir. Özellikle vatandaşın devletin hizmetlerinden yararlanırken yaşadığı sıkıntıları çözmek üzerine oluşturulmuş bir projedir? .
    Açık Kapı Projesinin tamamen İçişleri bakanlığına bağlı olduğu ve   vatandaşların devletin hangi birimine başvuracakları hususunda bilgi edinmeleri durumunda veya yetkili makamlara ulaşılması durumunda süre sıkıntısı yaşandığında doğrudan başvurabileceği bir birim olan ´Açık Kapı´nın internet ve mobil uygulamalar üzerinden de başvurulabilen modern devlet yapısına uygun bir platformdur. Açık Kapı  hizmetlerde vatandaş memnuniyetini arttırmayı amaçlayan bu proje kapsamında şikâyetlere 7 gün içinde cevap verilecek. 
     Taleplerle ilgili yapılan çalışma ve sonuçlar vatandaşa mesaj yoluyla bildirilecek.