AÇIKLAMAK BANA DÜŞTÜ

AÇIKLAMAK BANA DÜŞTÜ

Yerel Seçimlerin giderek yaklaşması her geçen gün hayatın ritmini arttırırken, adaylar da yavaş yavaş beliriyor. Herkes Ak partinin adayının kim olacağını bekliyorken Beş adaylı bir seçimin olacağı da aşikardır.

      Yerel Seçimlerin giderek yaklaşması her geçen gün hayatın ritmini arttırırken, adaylar da yavaş yavaş beliriyor. Herkes  Ak partinin adayının kim olacağını bekliyorken Beş adaylı bir seçimin olacağı da aşikardır.
      Oysa görünen köyde kılavuz istemiyor artık. Biraz gerçekçi bakmak gerekiyor ve O'na göre analiz yapmak. Başkan Aygün'ün kendine yaptığı en büyük kötülük ve Çıldır'a yaptığı en büyük iyilik oldu Aşıkşenlik'i Çıldır'a bağlamak.  Seçmen sayısının çoğalması demokratik ortamların oluşmasını ve daha sağlıklı kararların alınması için önemli rol oynayacaktır. Adaylar artık sülaleleriyle değil kişilikleri, kariyerleri ve bilgileriyle çıkacak halkın karşısına. 02 /04 / 2012 tarihli yazımda şu cümleyi kullandığımı anımsıyorum. "Artık tabuları yıkmalıyız. Sülalecilikle bakmamalıyız, dayımızı, amcamızı, teyzemizi bir köşeye bırakmalıyız." ve artık O günler geldi. Sülalenizin kalıp oyunuzun pek fazla önemi kalmadı. Projelerinizin önemi ortaya çıkacak ve halk en sağlıklı kararı verecektir. Bugün için Çıldır iki kesin aday ismiyle zikrediliyor. Mevcut Başkan Tekrar CHP’den aday olacak ve İkinci olarak MHP den Çağrı Çoşkun'un adaylığı kesin olarak karşımıza çıkarken diğer adaylar adaylığını açıklamak için AK Parti'nin adayını bekliyorlar. Ak Parti açıkladıktan sonra diğer partilerde kendilerine yer bulacak.
     Aslında bekleyiş boşunadır. Benim gibi Bütün Çıldır halkıda Ak parti'nin adayının kim olacağını biliyor. Sadece ipin incelen kısmının kopması bekleniyor. Peki ip koptuğunda geç olmayacak mıdır?
     Adaylar bunları düşünmüyor mu? beklemek neyi değiştirecek? Çıldır yaklaşık 2000 seçmenle sandığa giderken sizler projelerinize yeterince halka anlata bilecek misiniz? Siz AK Parti yi beklerken kaybettiğiniz zamanı nasıl telafi edeceksiniz. 
Son bir ümit ümitsizliktir aslında. İpin kopmasını beklemeden çalışmaların başlaması halkın da doğru tercih yapmasına vesile olacaktır. Bu süreçte Aşkınşenlik ne yapar Çıldır neler yapacak diye düşünmek çok yersizdir. Aşıkşenlik artık Çıldır oldu ve bir bütün olarak devam edecektir. Bu iki yeri ayrıştırmak çok yersiz ve mesnetsizdir.
     Çıldır'ız hepimiz buna göre düşüp geleceğimize karar vereceğiz.  Bekleyişin çok bir önemi kalmadığını adayların artık görmesi gerekmektedir. 
     Süreç yaklaşıyor. İlçemizi yönetmeye kimler aday olacak peki?
CHP ' nin Adayı;
Cumhuriyet Halk partisinin Adayı Mevcut Başkan Nurettin Aygün, seçimlerde en çok zorlanacak isim de aslında Aygün, çünkü mevcut belediye başkanı olması halk tarafından daha fazla soruya maruz kalmasına sebep olacak yaptıkları ve yapmadıkları her şey önüne sunulacak Aygün bunlara nasıl cevaplar bulur bilinmez ama Aygün'ün başkanlığı almada ki en büyük kozu Aşık'şenlik belediye başkanı Karaçay'ın desteğini alması ve bu konumu pekiştirmek için Karaçay'ın kardeşi olan Şahin Karaçay'ı İl Genel Meclis Üyeliği için aday göstererek Aşıkşenlik'teki potansiyeli arttırma çalışmasıdır.
DSP' nin  Adayı :
Demokratik Sol Partinin adayı Yakup Azizoğlu olacak gibi görünüyor kendi açıklamamış dahi olsa şimdilik öngörüler bu yönde. En popüler adaylar arasında yer alan Azizoğlu kendi yaşamında ulaştığı kariyerle ve projelerle halkın karşına çıkıyor. Azizoğlu'nun bu süreçteki yeni mahallelerimizden olan Yıldırımtepe'nin tam destek vererek yanında durması ve Azizoğlu'nun yıpranmamış bir Aday olması ona artı kazandıracaktır.
MHP'nin adayı;
Milliyetçi Hareket Partisinin Adayı Çağrı Coşkun çok genç bir aday Çıldır tarihi bu kadar genç bir adayla karşılaşmamıştır. Genç bir adayın Çıldır için daha iyi olacağı ön görülebilir. Genç şahıslar daha dinamik ve idealist oldukları için bu yolda olmaları gerekmektedir. Genç adaylar için Sen gençsin bekle demek aslında çok yersizdir. Coşkun bu yolda idealı olduğunu ifade ederken O'nun da bu yolda zorlayacak olan en büyük olayın Akrabaların diğer siyasi partilerde rol alması ve Amcasının AK Partiden aday adayı olması olacak gibi görünüyor.
Ak Partinin Adayı ;
     Ak Parti aday olarak Adnan Gündoğduyu açıklamasa da başka bir partiden aday olacağını düşünüyorum. Geçmiş yıllarda başka partide siyaset yapan Gündoğdu tekrar partisine dönerek seçim sürecini başlatacaktır. Gündoğdu'nun da seçmenleri karşınında zorlanacağı mevcut başkan Aygün gibi Aşıkşenlik belediye Başkanlığı döneminde yaptıkları ve yapmadıklarıdır. Eski başkan bu süreçte Aşıkşenlik'in adayıyım diyerek halkın karşına çıkar ve gerekli desteği alırsa Başkanlık için güçlü hale gelebilir.  Tabi Çıldır'ın Başkan hakkında düşündükleri de sandıkta gün yüzüne çıkacaktır.
     Yazının can alıcı noktası tamda burada başlıyor. Beş adaylı bir seçim olacak diyerek dört adayı açıklamak, merak edileni sona bırakmak yazının içeriğinin okunmasına katkı sağlamak için gazetecilerin başvurduğu bir yoldur. Can alıcı nokta en sona bırakılır.
    Herkesin aslında bildiği fakat açıklamaya cesaret edemediği AK Parti adayı Veteriner Hekim ve aynı zamanda AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Fatih Kılınç olacaktır. 
Kılınç uzun yıllar belediye başkanlığı için hazırlandı ve çeşitli gerekçelerle adaylığını açıklamadan geri çekildi. Kılınç, bugün Aday olmak için en büyük fırsatı yakalamışken tepmeyeceğini düşünüyorum. Kılınç'ın Ak Partiden adaylığını açıklamasıyla beraber diğer aday adaylarının da yukarıda bahsettiğim parti
lerde çalışmalarına devam edeceklerini ön görmekte
yim.  Kılınç'ın adaylığını açıklamasıyla her şeyin şekilleneceği gibi Kılınç'ı da zorlu bir süreç beklemektedir. AK Partiden sıra bekleyip de alamayan aday adaylarının koyacakları tavır partiyi zora sokacaktır. Kılınç'ı bekleyen ikinci zorlu yol ise kendi sülalesinden şahısların başka adayların yanında yer alması beklenmedik sonuçlar doğura bilir. Ak Parti'nin rüzgarını arkasına alacak olan Kılınç, diğer aday adaylarının desteğini yanına alırsa bu yarışta popüler aday olarak halkın karşına çıkabilir
    Sürecin bu şekilde devam edeceğini ön görüyorum. Gelişen ve büyüyen Çıldır'ımız için kim hayırlı olacaksa O'nun başkan olmasını temenni etmek gerekli. Artık Çıldır'ın kaybedecek zamanı kalmamıştır. Beş adayla seçime girecek olan Çıldır'ı nelerin beklediğine Halk karar verecektir. Ben bir gazeteci olarak ön gördüklerimi yazmaya ve siz okurlarımla buluşturmak için çalışmaya devam edeceğim. Belki de ön görülerim yanlış olacaktır. Bir arkadaşımın annesinin dediği gibi "BEN ONU BUNU BİLMEM OY SANDIKTAN ÇIKAR" gerçekte bu  sandıktan çıkacak kişi herkesin ön gördüğünden çok farklı olabilir. Ama son tercih bizim elimizde rantı ve şahsi menfaatlerin bir kenara bırakarak Çıldır halkının ilçemiz için en doğru kararı vereceğine inancım tamdır…
    Son bir dipnot eklemek gerekirse Belediye Başkanlığı görevini üstlenmek isteyen aday ve aday adayları arsında projeleri ile halkın karşısına çıkan iki aday gündemde Yakup Azizoğlu ve Ak Partiden Adaylık bekleyen Yusuf Coşkun...
 
Mahmut Ahmet Vural
m.ahmetvural@hotmail.com
0 555 762 10 49