www.cildirgoyce.com

ABAMÜSLÜM´İN 5. ÖLÜM YIL DÖNÜMÜ

ABAMÜSLÜM´İN 5. ÖLÜM YIL DÖNÜMÜ

Prof. Dr. Abamüslüm...

    Prof. Dr. Abamüslüm Güven´in ölümünün 5. yıldönümünde Avcılar Barış Manço Kültür Merkezi´nde dikkat çeken bir panel düzenlendi.

    Kars Kafkas Üniversitesi´nde Rektörlük yapan Prof. Dr. Abamüslüm Güven, üniversite için önemli yatırımların altına imzasını atmış ve KAÜ´yü bölgenin hatta Kafkasların en iyi üniversitelerinden biri haline getirmeyi amaçlamıştı.

   Güven 14 Ocak´ta kabrinin başında gerçekleştirilen tören ile anıldıktan sonra Avcılar Barış Manço Kültür Merkezi´nde düzenlenen panel ile de yad edildi. CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin ve CHP Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz Anayasa çalışmaları nedeniyle programlarını iptal ederek panele katılmadılar.  Kars eski Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu ve İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Özgüç Güven´in katılımıyla gerçekleşen ?Üniversitelerin Bulundukları Kente Katkıları ?paneline bilim, sanat ve Güven´in yakın çevresi katıldı.

    Anma etkinliği Abamüslüm Güven´in hayatının anlatıldığı kısa film  gösterisiyle başladı.

   Prof Dr. Abamüslüm Güven´in 5. yıl anma töreni nedeniyle Üniversitelerin Bulundukları Kente katkıları adlı panelde  katılımcılar´dan; Esenyurt Kurucu Belediye Başkanı DR.Gürbüz Çapan,Bakırköy Belediye Başkanı Dr.Bülent Kerimoğlu, Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli, Kars eski Belediye Başkanı  Naif Alibeyoğlu,İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Özgüç Güven,Yusuf Günerhan  ile Abamüslüm Güven´in mesai arkadaşları yanı sıra, Aile, eş dost ve sevenleri katıldı.

    Panelin açılış konuşmasını gerçekleştiren Prof. Dr. Abamüslüm Güven´in eşi Aysel Güven, anma programında kendilerini yalnız bırakmayan tüm katılımcılara teşekkür etti.

     Kars eski Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi: ?Bana göre Kars´ta üniversitenin tarihinde çok önemli bir rolü olan ve hepimizin yüreğinde, gönlünde, beyninde çok derin izler bırakan çok değerli bir kardeşimin 5. ölüm yıldönümü nedeniyle burada bulunmaktan ve onu yad ediyor olmaktan onur duyuyorum. Burada en büyük teşekkürü, onu aşkla, sevgiyle, ölümsüz bir aşkla, sadakatini de çocuklarına göstererek, büyük bir adanmışlık örneği gösteren ve bugünü gece gündüz uğraşarak ortaya koyan eşi Aysel Güven hanımefendiye çok teşekkür ediyorum. Günümüzde böyle bir sadakat örneğinin sergilenmesi çok zor maalesef. İnsanın insana yabancılaştığı, insansızlaşan bir toplumda insan unsuru maalesef giderek çözülmeye başlıyor. Böylesi bir düzende hocamız çocuklarını okuttu ve yetiştirdi. Bu çabasıyla bize de güç katıyor ve heyecan veriyor" dedi.