UMUTLARIMIZIN ÜSTÜNE KAR YAĞMASIN

 UMUTLARIMIZIN ÜSTÜNE KAR YAĞMASIN

Küçük, büyük demeden imkânı olan herkesin bu inşaatın yapımında bir tuğlası olsun.

 

               İlçemizin makûs talihi Ardahan Üniversitesinin kurulması ile yavaş, yavaş değişmeye başlarken Üniversitemizin rektörlüğüne de yine bizden biri Sayın Hocam Prof. Dr. Ramazan KORKMAZ da atanınca Ardahan Üniversitesinden yayılan ışık iyice yöremizi aydınlatmaya başladı. Sayın hocamızın da büyük gayreti ile Çıldır’ımıza açılan Yüksek Okulumuz ilçemizin önüne çıkmış en büyük fırsat oldu. İlçemizin gelişmesi için şimdiye kadar karşısına çıkan bu en büyük fırsatın değerlendirilmesi ve özlenen Çıldır’a kavuşulması için Sayın Hocamızın Prof. Dr. Ramazan Korkmaz’ın yaktığı ışığa bizlerinde katkıları gerekmekteydi.

             Neydi bu katkı? İlçemize gelecek olan Yüksek Okul Öğrencilerimizin barınma ihtiyaçlarının karşılanmasıydı en başta. İşte bunun için kuruldu Çıldır Yükseköğrenimi Geliştirme Derneği.

            Kurucu Üyeleri;  Meslek Yüksek Okulumuzun Müdürü Sayın Hürriyet Çimen, Çıldır Belediye Başkanımız Sayın Nurettin AYGÜN, Âşık Şenlik Belediye Başkanımız Sayın Mülazım KARAÇAY, CHP İl Başkanımız Sayın İlimdar  SENEM(Kurulma aşamasında henüz İl Başkanı değillerdi), İlçemiz İş Adamlarından Sayın Yusuf YILMAZ ve kendini çıldıra hizmete vakfetmiş Çıldır manşet gazetesinin sahibi Sayın Ahmet Rıfat  VURAL olan dernek ilk iş olarak İstanbul’a destek maksatlı bir ziyaret yaptılar. Bu ziyaretlerinde kendilerinin ifadeleri ile beklemedikleri ölçüde bir sıcaklık ve destek gören dernek yönetimi Sayın Yener Yılmazoğlu’nun programına katılarak o güne kadar yapılan taahhütler ile yaklaşık 600.000,00 (Altıyüzbin) TL. Destek sözü aldılar ki o gece programın yapıldığı stüdyoda olan ben de bu destek taahhütlerine şahidim.

           Dernek yönetimi bu büyük desteği de arkasına alarak memleketin yolunu tuttu ve 21.07.2012 tarihinde Yurt İnşaatının ihalesini yaptı ve 02.08.2012 tarihinde ise Yurt için ilk kazma vuruldu. Buraya kadar her şey çok güzel ilerledi, ihaleyi alan firma tek kuruş almadan bu güne kadar inşaatın yapımını sürdürdü.

           Ancak; artık taahhütlerin hayata geçme zamanı geldi ve o günlerde destek sözü veren herkesin sözlerini icraata dökme zamanı geldi çattı. Bu hususta Çıldır manşet ve Ardahan manşet gazetelerinden duyurular yapılarak gönlü memleket sevdası ile dolu kıymetli iş adamı ve siyasetçilerimizden taahhütlerini yerine getirmeleri rica edildi. Ancak geçen zaman göz önüne alındığında o gün taahhüt edilen 600.000 TL’nin sadece 60.000 TL’si toplanabildi. Yani Taahhütlerin icraata dönüşme oranı sadece %10’da kaldı.

             Sevgili Çıldırlılar ve Çıldır’ı yürekten seven yardımsever insanlarımız takdir edersiniz ki yöremizde yaşanan ağır kış şartları göz önüne alındığında Yurt inşaatının bitirebilmesi için önümüzde çok kısa bir zaman kalmıştır. Hem yaklaşan kış mevsiminin yaratacağı olumsuzluklar hem de inşaatı şimdiye kadar hiçbir ödeme almadan yapmaya devam eden firmaya yapılması gereken ödemenin yapılabilmesi için tüm taahhütte bulunan yardımsever büyüklerimizin derneğe bağışlarını yapmaları gerekmektedir.

            Bunun yanında küçük, büyük demeden imkânı olan herkesin bu inşaatın yapımında bir tuğlası olsun.

            Verdikleri sözleri kendilerine yakışan şekilde yerine getiren kıymetli büyüklerimize şükran ve minnetlerimizi sunarken, Sözleri yerine getirilmeyi bekleyen Büyüklerimize de çağrımız olsun.

           Haydi, hep beraber el birliğiyle bu işin üstesinden gelelim, Ardahan Üniversitesinin yakmış olduğu ışığı söndürmeyelim, İnşaatımız yarım kalmış inşaatlar kervanına katılmasın, Umutlarımızın üstüne karlar yağmasın.