HÜSEYİN’İN ANISINA

 HÜSEYİN’İN ANISINA

Gölbelen köyünden (urta) Aşık Hüseyin Aslantaş genç yaşta aramızdan ayrılışının 1.ölüm yıldönümünde sevenleri tarafından anıldı.

 

      Gölbelen köyünden (urta) Aşık Hüseyin Aslantaş genç yaşta aramızdan ayrılışının 1.ölüm yıldönümünde sevenleri tarafından anıldı. Gölbelen köyü muhtarı Habip Altundaş’ın organize ettiği, Aşık Şenlik Kültür Derneğinin Desteği ile bizlerin ve sevenlerinin katılımıyla çok güzel bir program oldu.
        Merhumun evinde ve kabri başında edilen duaların ardından okulda pırıl pırıl 2 tane öğretmenin fedakarca okulu düzenleyip hazırladıkları Aşık Hüseyin Aslantaş slaytı tüm katılanlara duygulu anlar yaşattı. Aşıklarımız Ercan Şimşekoğlu, Tunay Aksu, israfil Uzunkaya ve Alim Beşdaş’ın sazlı sözlü sunumları, Habip Altuntaşın ve Baha Yunusoğlunun Aşık Hüseyin için İbrahim Hoca ile Muzaffer Aslantaşın yazmış olduğu şiirleri okumaları ise anma programa renk kattı.
         Kültürümüzün önemli taşlarından Aşık Hüseyin Aslantaş her ne kadar aramızdan erken yaşta ayrılmış olsada sevenleri onu unutmadı. Yüklendiği misyonu ömrü boyunca en iyi şekilde yerine getiren Aşık Hüseyin o gün yeniden aramızdaydı. Yüreğimizde, gözyaşımızda, sazın telinde, sözün özünde, sevenlerinin karşısındaydı. Öyle bir yer edinmişti ki o kadar insanı bir araya getirmeyi başarmıştı yokluğu. Katılan herkes duygulu anlar yaşamış hüzünlenmişti. Keşke aramızda yanımızda olsaydın, güzel sesin ve yorumunla bize kültürümüzü Aşıklığı yeniden anlatıp dinlettirseydin.
       Bizlere bu güzel günü yaşatan başta Gölbelen Köyü Muhtarı Habip Altuntaş’a, Aşık Şenlik Kültür Derneği Başkanı Yusuf Coşkun’a, Aşıklarımız Ercan Şimşekoğlu, İsrafil Uzunkaya, Tunay Aksu ve Alim Beştaş’a, öğretmenlerimize, kederli ailesine, vefakar köylülerine ve tüm katılımcılara teşekkür ediyorum. Erken yaşta aramızdan ayrılan Aşık Hüseyin Aslantaş’a Allahtan Rahmet dilerken bizlere Aşıklığı sevdirme gayreti gösteren, kültürümüzün canlı kalması için emek harcayan ve yeniden canlanması için çaba sarf eden herkese şükranlarımı sunuyorum.