1 Martta Açılıyor

 1 Martta Açılıyor

Haberi AK Parti İl Başkanı Kaan Koç Sosyal Medya Hesabından Duyurdu.

      Pandemi dönemi boyunca Ardahan sınırları içerisinde bulunan Çıldır Aktaş ve Posof Türközü sınır kapıları yolcu trafiğine kapalıydı. 

     Ülke sınırları içinde sınır kapıları kapalı tek il olan Ardahanın sınır kapılarının 1 mart 2022 tarihinden itibaren yolcu ve turist trafiğine açılacağı yönünde haber AK Parti Ardahan İl Başkanı Kaan Koç tarafından duyuruldu.

    Koç yağmış olduğu açıklamada, '' Ardahan'ın Posof ilçesindeki Türkgözü Sınır Kapısı ile Çıldır İlçesindeki Çıldır-Aktaş Gümrük Kapısı'nın 1 Marttan itibaren sivillerin giriş çıkışına açılıyor. Her iki ülkeye giriş ve çıkış yapmak isteyenlerden negatif PCR testi ile Kovid-19 aşısı raporu istenecek. Ayrıca giriş yapanlar bulundukları ülkede 3. gün bir kez daha Kovid-19 testi yaptıracak. İnşallah kapılarımız bölgemizde ki ticarete olumlu yansır ve esnafımız kazanır" dedi.

    Şuanda 100 Gürcü larisinin 480 Türk lirası olduğu dönemde daha çok gürcü vatandaşların Türkiye ye gelip alışveriş yapacağı yönünde bir ivme kazanacak. Türk vatandaşların yurt dışına çıkmak için ise giriş ücreti olarak150 tl ödemek zorunda.