8.AŞIK ŞENLİK GECESİ YAPILDI

8.AŞIK ŞENLİK GECESİ YAPILDI

Geleneksel olarak Aşık Şenlik Kültür Derneğnin düzenlemiş olduğu 8.Aşık Şenlik Gecesi büyük bir katılımla icra edildi.

 

              Geleneksel olarak Aşık Şenlik Kültür Derneğnin düzenlemiş olduğu 8.Aşık Şenlik Gecesi büyük bir katılımla icra edildi. Geceye başta İstanbul milletvekili Feyzullah KIYIKLIK,Bağcılar Belediye Başkanı Lokman ÇAĞRICI,Çıldır Belediye Başkanı Nurettin AYGÜN ile Aşık Şenlik Belediye Başkanı Mehmet Mülazım KARAÇAY çok sayıda Sivil toplum örgütü temsilcisinin katılımı ile Bağcılar Halk Sarayında geniş bir katılımla yapıldı.

                Ayrıca geceye başta Yener YILMAZOĞLU,Mürsel SİNAN,Korkmaz İKAN,Zikri TOPAL ,Tuncay ŞAFAK olmak üzere birçok halk ozanı katılarak, gecede Aşık Şenliği Babanın eserlerini konuklarla paylaştılar.

                Birkez daha gösterdi ki; Devrinin en büyük ozanı Aşık Şenliğin eserlerinin anlaşılması ve Ardahan ili sınırlarının dışına çıkartılması için herkese çok büyük görevler düşmektedir. Her yıl yapılan bu gecelerde Aşık Şenlik  felsefesnin daha çok işlenerek  genç nesillere aktarılması gerekmektedir.

Bu konuda Çıldır Belediye Başkanımızın büyük garetleri ile basılan Aşık Şenlik kitabının varlığı tüm Aşım Şenlik sevenlere büyük bir müjde olarak verildi.

                Geceyi organize eden dernek başkanı sayın  Mehmet BAVAŞ ve ekibinin takdire şayan çabaları sayesinde konuklar güzel bir gece geçirirken, gecede ikram edilen yöresel kaz yemeği lezzeti ise ayrı bir güzellik olarak misafirlerin beğenisine sunulmuştur.

                Gecenin başında konuk olan tüm halk ozanlarımızın hep bir ağızdan 93 KOÇAKLAMASINI büyük bir  heyecanla seslendirmesi salonda takdirle karışık büyük bir duygu yoğunluğu yaşanmasına neden olmuştur.

                Geceye katılan siyasilerimizin çok fazla sıkıcı konuşmalar  yapmaması, sanatçılarımızın belli bir düzen içerisinde zamanlarına riayet ederek eserleri seslendirmesi geçen yıllarda yaşanan karmaşanın yaşanmamasını sağladı.

                Gecenin en uzun konuşmasını  yapana İstanbul milletvekili sayın Feyzullah KIYIKLIK yaptığı konuşmada; Asıl olanın Aşık Şenlik felsefesini anlamak ve çocuklarımızı bu büyük ozanın çizdiği yolda yetiştirmek olduğunu vurgularken, Bağcılarda bulunan parka Aşık Şenlik Parkı adı verilmesinin de sebebinin bu olduğunu vurguladı.

                Geceye yoğun olarak katılım olması nedeni ile zaman,zaman yer sorunu yaşansa da gecenin genel düzeni bir öncekilerinden çok daha olumlu olmuştur.

                Bu tür gecelerin her geçen gün daha iyi organizasyonlarla ve daha güzel katılamlarla sürmesi dilekleri ile geceye son verilirken, seneye de buluşmak için sözleşilerek geceye son verildi.

 

 

                                                                                                                                             Sinan KARAÇAY