57 KİŞİNİN SÖZLEŞMESİ FES EDİLDİ

57 KİŞİNİN SÖZLEŞMESİ FES EDİLDİ

Ardahan İl Özel idaresi...

          Ardahan İl Özel idaresinde Köy Alt Yapısını Destekleme Projesi’nde (KÖYDES) çalıştırılan 57 işçinin iş sözleşmesi iptal edildi. Yol İş Sendikası Ardahan Temsilcisi Mehmet Özdemir, söz konusu işçilerle birlikte İl Özel İdaresi önünde basın açıklaması yaptı.

       Özdemir, “işçi statüsünü taşımadığı gerekçesiyle KÖYDES’te çalışan 57 işçinin iş sözleşmesinin fes edilmesini üzülerek duydum. Bakanlık Mülkiye müfettişimizin kararı gereğince verilen tebliğe ve  gelen teftiş raporuna göre 57 kişinin iş akdine bugün itibari ile son verildiğini öğrendik. Sendika olarak şu an genel başkanımız ve İçişleri Bakını ile görüşmeler sürüyor. Pandemi sürecinde işten çıkarılmalar uzatıldı diye biliyoruz. İşten atılmak yasaktı ama buradaki işçiler işten çıkarıldı.  Şoför, operatör, atölyeci, gemi kaptanı ve düz işçi kışın kar mücadelesinde yazın ise asfaltta çalışmaktadır” dedi.

       Böyle bir süreçte işten çıkarılmaların doğru olmadığını dile getiren Özdemir, "Sendikamızın merkezi ilgililerle görüşmeleri sürdürüyor. Böyle bir süreçte işten çıkarılmalarını doğru bulmuyoruz. Bunu hukuki mücadelesini sürdüreceğiz. Konu ile ilgili Vali Hüseyin Öner ve AK Parti Ardahan İl Başkanı Hakan Aydın ile görüşme gerçekleştireceğiz” ifadesini kullandı.