3. ULUSLARARASI MESLEK YÜKSEK OKULLARI SEMPOZYUMU

3. ULUSLARARASI MESLEK YÜKSEK OKULLARI SEMPOZYUMU

Ardahan Üniversitesi`nin (ARÜ) ev sahipliğinde "3. Uluslararası Meslek Yüksekokulları Sempozyumu" düzenlendi.

            Ardahan Üniversitesi'nin (ARÜ) ev sahipliğinde "3. Uluslararası Meslek Yüksekokulları Sempozyumu" düzenlendi.
        Vali Seyfettin Azizoğlu, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu'nda başlayan sempozyumun açılışında yaptığı konuşmada, ARÜ'nün ulusal ve uluslararası çapta ses getiren projelere ve etkinliklere imza atttığını söyledi.
           ARÜ'nün Avrasya'nın en büyük uluslararası bir üniversitesi olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini belirterek, "Her şey aşkla başlıyor. Bir eseri ortaya çıkarmak için aşk gerekiyor. Bu açıdan Ardahan Üniversitesi'nin bütün yöneticilerinde ve çalışanlarında bu heyecanı gördüm. Bu bakımdan Ardahan Üniversitesi, uluslararası bir üniversite haline gelebilecektir. Ardahan Üniversitesi, Avrasya'nın en büyük ve en önemli uluslararası bir üniversitesi olacaktır" dedi.
          Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy ise "Ardahan Türkiye'nin son noktası olan, Avrasya'nın ise ortasında yer alan bir ilimizdir. Bu nedenle Ardahan Üniversitesi'nin organize ettiği bu büyük sempozyum, mezun sayısı milyonlara ulaşan ülkemiz için çok büyük bir önem taşımaktadır" dedi.
        ARÜ Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz da meslek yüksekokullarının nitelikli elemanlar yetiştiren birimler olduğunu söyledi. Korkmaz, bu nedenle meslek yüksekokullarının kendileri için son derece önemli olduğunu belirterek, "O bakımdan özellikle gelişmekte olan ülkeler ve gelişmiş ülkeler için ara elemanı yetiştirmek hayati bir önem kazanıyor. Hem devletin varlığı hem de insanlığın daha huzurlu ve mutlu bir dünyada yaşayabilmesi için meslek sahibi uzman ara elemanları yetiştirmek büyük önem taşıyor. Bu nedenle böyle bir etkinliğe ev sahipliği yaptık. Amacımız bu alanda önemli konuları masaya yatırmaktır" ifadelerini kullandı.
       Yükseköğretim Kurulu Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay,  "Mesleki Eğitimin Günümüzdeki Durumu ve Sorunları" konulu sunumunda ARÜ'nün bölgesel ve küresel önemi büyük projelere imza attığını belirterek, "Ardahan'da dünyanın birçok meselesinin konuşulduğu ve insanlığı yakından ilgilendiren projelerin üretildiği bir üniversite kuruldu. Bu nedenle Ardahan Üniversitesi ile kıvanç duyuyoruz" dedi.