3 Diplomalı Çobanın İsyanı

3 Diplomalı Çobanın İsyanı

Hakan Beyaz Yaşadıklarını Suat İncedereye Anlattı

      Çıldır ilçesi Gölbelen Köyü'nde yaşayan 32 yaşındaki Hakan Beyaz 3 üniversite diploması, bir yüksek okul bitirmesine rağmen hayatını çobanlık yaparak kazanıyor.

        Beyaz, yaşadıklarını ve hayatını bölgede gazetecilik yapan Suat İncedere'ye anlattı.

Beyaz şunları şöyledi, ''Ülkedeki adaletsizlik yüzünden çobanlık yapıyorum. Bundan da onur duyuyorum. Başkalarının elini eteğini öpmeden yaptığımız iş. Dönem öyle bir dönem olmuş ki akıllı ve zeki insanlar cefa çekerken cahil ve yobaz insanlar sefa sürüyor. Bizim hakkımızı kim nerede yiyorsa haram olsun. Bu küçük ilçede bile benim gibi 200-250 arkadaş var. Hepsi umutsuz. "Kim bu doymak bilmeyenler?" diye soran Beyaz Çıldır'daki devlet hastanesine personel alımında yaşananları, "Vasıflı başvuranların sayısı en az 200'dür. Tanıdıklarımdan hiçkimse alınmadı. Ankara'da dayısı olanlar kazandı. 2011 yılından beri İŞ-KUR'da kaydım var. Ama bir kere aramadılar." sözleri ile anlattı.

      Beyaz yetkililere 'likayat' çağrısında bulundu, "Emeğimize yazık. Yemin ederim aç okula gittim. Soğukta dolmuş para olmamış yürümüşüm. Ve sonuç bu... Sonra da diyorlar 'ülke nereye gidiyor?'... Gittiği yer belli. Diploması olmayan insanlar ülke yönetiyor. Başka da diyecek birşeyim yok." dedi.

        Yem ve mazot fiyatlarına gelen zamlara dikkat çeken Beyaz, babasının BAĞ-KUR'unu da yatıramadıklarını söyledi.