30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJLARI

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJLARI

Milletimizin bağımsızlık

Milletimizin bağımsızlık uğruna gösterdiği azim ve kararlılığın tüm dünyaya ilan edildiği büyük zaferin 98’nci yılını kutlamanın gurur ve mutluluğu içerisindeyiz.

Bugün üzerinde yaşadığımız topraklar, tarih boyunca jeopolitik konumu sebebiyle başka milletlerin sahip olmak istediği yerlerden biri olmuştur. Bu eşsiz topraklara sahip olmak isteyen batılı güçler, çok değil daha bir asır kadar önce ülkemizi parçalamak, milletimizi tarih sahnesinden silmek istemiş, bizleri çetin bir kurtuluş savaşına sürüklemişlerdir. Sadece düşmanla değil yokluklarla da büyük mücadele eden Aziz Milletimiz, azmi ve inancı sayesinde düşmanının kirli emellerini tersine çevirmeyi başarmış, istiklal mücadelesinden zaferle çıkmıştır.

Sultan Alparslan’ın 1071 Malazgirt Zaferiyle ayak bastığımız vatanımızın tapusu 30 Ağustos zaferi ile tescillenmiştir. Milletimiz, her aşaması eşsiz vatanseverlik ve kahramanlık destanlarıyla dolu mücadelelerin sonucunda kazanılan bağımsızlığını koruyacak ve asla kimseye boyun eğmeyecektir.

Bu duygularla, başta Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bu zaferi bize armağan eden milli mücadelemizin bütün kahramanlarını, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını feda edan aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, milletimizin ve şanlı ordumuzun, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum.

Hüseyin ÖNER
Vali


Yurdumuzun düşman işgalinden kurtuluşunu müjdeleyen “30 Ağustos Zafer Bayramı” tarihimize damgasını vurmuş eşsiz bir kahramanlık örneğidir. 26 Ağustos 1922 günü başlayan Başkomutanlık Meydan Savaşı ile vatan topraklarından düşmanın ayak izleri silinmiş ve Anadolu toprakları bizlere ebedi yurt olarak kazandırılmıştır.

Milletimiz bu şanlı zaferle; milli hâkimiyet, milli birlik ve beraberlik anlayışı içerisinde, kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere unutulmayacak bir ders vermiş, hiçbir şekilde bağımsızlık ve hürriyetinden ödün vermeyeceğini tüm dünyaya göstermiştir.

Bu zafer Anadolu insanının; kadınıyla, erkeğiyle, yaşlısıyla, genciyle, topyekûn verdiği onurlu bir mücadelenin eseridir. Aziz Milletimiz, göstermiş olduğu bu vatanperverlik ve kahramanlık örneğini, Devletimizin varlığına ve anayasal düzenimize karşı Türk silahlı kuvvetleri içerisinde bir grup hain tarafından başlatılan darbeye karşı da göstererek, ilk andan itibaren tüm gece boyunca dimdik ayakta durmuş, devletimizin birlik ve bütünlüğüne, milli iradeye ve demokrasiye sahip çıkarak tarihi bir duruş sergilemişlerdir.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta bu zaferi bizlere armağan eden Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, kanları ile bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, kahraman ordumuzun ve aziz milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyorum.

Alper TAŞ
Kaymakam


Aziz Milletimizin yeniden doğuşunu müjdeleyen ve Cumhuriyetimize hayat veren büyük zaferin 98. yıldönümünü kutlamanın heyecanı ve sevinci içerisindeyiz.Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün önderliğinde 26 Ağustosta başlayan ve 30 Ağustos 1922 de eşsiz bir zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile vatan topraklarımız kurtarılmış, Türk Milleti Hürriyet ve Bağımsızlık içinde yaşama onuruna kavuşmuştur.
    30 Ağustos Zaferi, savaş meydanlarında kazanılan askeri zaferin ötesinde, tarihi şanlı zaferlerle dolu Aziz Milletimizin bağımsızlığından asla taviz vermeyeceğini gösteren ve kurtuluş mücadelesi veren diğer ulusları cesaretlendirerek, mücadele etmelerini sağlayan bir zafer olmuştur.Her aşaması eşsiz vatanseverlik ve kahramanlık destanlarıyla dolu olan milli mücadele sonucunda kazandığımız bağımsızlığı, milletimiz milli birlik ve beraberlik anlayışıyla her zaman koruyacaktır.
    Vatanımızın birliği ve Milletimizin bağımsızlığı uğruna verilen mücadelenin kazanıldığı bu anlamlı Zaferin 98. yıldönümünde, başta Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, kanları ile bu toprakları vatan yapan Aziz Şehitlerimizi ve Gazilerimizi, rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Bu duygularla; Saygıdeğer Çıldırlı hemşerilerimizin, Aziz Türk Milletinin ve kahraman Türk Ordusunun tüm mensuplarının 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyorum

K. Yakup Azizoğlu

Belediye Başkanı


Bu zafer,  vatan toprağı işgal altında bulunan bir milletin, yokluklara, rağmen azimle, inançla ve kararlılıkla toprağını nasıl müdafaa edebileceğini, büyük bedeller ödeyerek de olsa yedi düvele göstermiştir. Süngülerle, silahlarla ve kanla kazandığımız askeri zaferlerden sonra, kültür, bilim, fen ve ekonomi alanlarında da zaferler kazanmaya devam edeceğiz. Bu zaferi ve gururu bizlere yaşan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşları şehit ve gazilerimizi minneetle yad ediyorum. Şanlı 30 Ağustos Zafer Bayramınız Kutlu Olsun

Volkan Topkaya

MHP Çıldır İlçe Başkanı


Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk´ün başkomutanlığında, 26 Ağustos 1922 Cumartesi günü başlayan Büyük Taarruz, 30 Ağustos 1922´de Dumlupınar´da ulaşılan zaferle tamamlandı. Tarihimizin en anlamlı mücadelesi, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde bağımsızlığımızı ilan ettiğimiz Zafer Bayramımız, ulusumuz için en önemli dönüm noktalarından biridir. 30 Ağustos özgürlüğümüzü tüm dünyaya ilan ettiğimiz gündür. Bu anlamlı gün; liderliği, cesareti ve özgüveniyle Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının emperyalizme karşı direndiği; çağdaş, bağımsız Türkiye Cumhuriyeti´nin temellerinin atıldığı, yorgun ve yoksul Anadolu halkının tüm imkânlarını bu zafer uğruna seferber ettiği mücadelenin adıdır. 30 Ağustos, cepheye silah taşıyan, yara saran, gece gündüz çarpışan, Kara Fatmaların, Kılavuz Haticelerin, Sütçü İmamların, Şehit Kamillerin, Karayılanların, Topal Osmanların zaferidir. 98. yıl dönümünde bu zaferin mimarı başta Ulu Önder Mustafa Kemal olmak üzere, bize gururla kutladığımız bir destan bırakan tüm kahramanları saygı, sevgi, minnet ve şükran ile anıyorum.

Baha Yunusoğlu

CHP Çıldır İl Genel Meclis Üyesi


Aziz Milletimizin en önemli değerlerinden olan özgürlüğünü muhafaza uğruna verdiği cansiperane mücadele sonrasında kazanılan büyük zaferin 98. yıldönümünü idrak etmenin mutluluğunu ve onurunu hep birlikte yaşamaktayız.  

       Tarihte sayısız kez kahramanlık destanı yazan milletimizin asil torunları 15 Temmuz´da ikinci İstiklal Mücadelesiyle bir kez daha işgalcilere geçit vermedi. Büyük zaferin mimarı başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere tüm gazi ve şehitlerimize Allah´tan rahmet diliyorum.

        Bu büyük zaferi armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ü, silah arkadaşlarını, İstiklal Savaşı ve 15 Temmuz şehitleri ve son yıllarda bölücü terör örgütü tarafından şehit edilen kahramanlarımızın kanlarıyla, canlarıyla bu toprakları bizlere vatan yapan aziz şehitlerimizi, rahmetle ve minnetle, gazilerimizi de saygıyla ve şükranla anıyor, tüm hemşerilerimin ve Yüce Türk Milletinin 30 Ağustos Zafer Bayramını en içten duygularımla kutluyorum.

Gürbüz Arpaçay

AK Parti İl Genel Meclis Üyesi


Bir milletin vatan sevgisiyle, onuruyla verdiği bağımsızlık mücadelesi ve direnişinin yakın Türk tarihindeki karşılığı; 30 Ağustos 1922´de zaferle kazanılan Başkomutanlık Meydan Muharebesi´dir. 95. yılını kutladığımız bu zafer, vatan toprağı işgal altında bulunan bir milletin, yokluklara rağmen azimle, inançla ve kararlılıkla toprağını nasıl müdafaa edebileceğini, büyük bedeller ödeyerek de olsa yedi düvele göstermiştir. Bize düşende bu şanlı ecdadın torunları olarak şer odaklarına karşı bu aziz vatanı tarihimizden ve ecdadımızdan aldığımız ilhamla sonuna kadar korumaktır.

    15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe kalkışması örneğinde olduğu gibi milli birlik ve beraberliğimizi bozarak ülkemizde kaos ortamı yaratmaya ve nihayetinde de ülkemizi bölmek isteyen karanlık güçler iyi bilmelidir ki, devletimiz üzerinde oynanan kirli oyunlara milletimiz asla izin vermeyecektir. Dünya durdukça bu millet var olacak, varlığından, milli ve manevi değerlerinden, insanlığa ve barışa hizmetten asla taviz vermeyecektir.

     Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bu zaferi bize armağan eden Milli mücadelemizin bütün kahramanlarını, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını feda edan aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, milletimizin ve şanlı ordumuzun, 30 Ağustos Zafer Bayramı´nı kutluyorum.

Ahmet Rıfat Vural

Çıldır Manşet Gazetesi İmtiyaz Sabihi


30 Ağustos zaferi, tarihi şanlı zaferlerle dolu milletimizin bağımsızlığından asla taviz vermeyeceğini göstermekle birlikte, vatan, millet ve bayrak sevgisinin bütün güçlerden daha kuvvetli bir güç olduğunu ortaya koymuş, bağımsızlık mücadelesi veren birçok ulusa da yol göstermiştir. Aziz milletimiz, dün olduğu gibi bugün de devletimizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğünü korumak adına, bağımsız yaşamanın azim ve kararlılığını sürdürecektir. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu kutlu zaferi bize miras bırakan istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını veren aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Kurtuluş destanımızın zaferle taçlandırıldığı 30 Ağustos Zafer Bayramı`nın 98`inci yılı dolayısıyla başta bütün ulusumuzun ve şanlı ordumuzun bayramını kutluyor, sağlık ve esenlikler diliyorum.

Hazar Güven Coşkun 

Denizbank Çıldır Şube Müdürü


Aziz Milletimizin en önemli değerlerinden olan özgürlüğünü muhafaza uğruna verdiği cansiperhane mücadele sonrasında kazanılan büyük zaferin 98. yıldönümünü idrak etmenin mutluluğunu ve onurunu hep birlikte yaşamaktayız. 30 Ağustos 1922´de Dumlupınar´da Başkomutan Gazi Mustafa Kemal komutasındaki kahraman ordumuzun kazandığı zafer, kazanılan bir muharebe olmakla kalmamış topraklarımızdaki işgali resmen sonlandırdığı gibi Cumhuriyetimizin de en sağlam temel taşlarından birisi olmuştur. Bugün bizlere düşen, çok zor şartlar altında, büyük fedakarlıkla kazanılan Kurtuluş Savaşı ve bu destansı mücadele ardından kurulan Cumhuriyet´i birlik, beraberliğimizi koruyarak güven ve istikrar ortamı içerisinde gelecek nesillere nakletmektir. Büyük zaferin 98. yıldönümünde tüm vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramını en kalbi duygularla tebrik ederken bu büyük zaferin gururunu bizlere armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve İstiklal Savaşımızın isimsiz kahramanları olmak üzere geçmişten günümüze tüm gazi ve şehitlerimizi minnet, rahmet ve şükranla anıyorum

Mahmut Ahmet Vural

Türk Kızılay Çıldır Şube Başkanı