23 NİSAN MESAJLARI

23 NİSAN MESAJLARI

Türkiye Büyük Millet Meclisimizin

Türkiye Büyük Millet Meclisimizin açılışının ve ?Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir? ilkesi ışığında Milli Egemenliğimizin ilan edilişinin 100. yıl dönümünü coşku ve heyecanla kutlamanın mutluluğu içerisindeyiz.

Milli Egemenliğe giden yolda kahraman ecdadımız, birlik ve beraberlik içerisinde, eşine az rastlanır azimli bir mücadele örneği göstermiş, 23 Nisan 1920´de açılan Büyük Millet Meclisi, milli iradenin üstünde hiçbir güç tanımayan Milletimizin tam bağımsızlık yolunda ilerleyişinin ilanı olmuştur.

 Bugüne geldiğimizde, 23 Nisan´ın emanetçisi olan çocuklarımız, Devletimizin, Aziz Milletimizin, demokrasimizin, istiklal ve istikbalimizin bekasına yönelik tüm tehditlere karşı; 2023, 2053,2071 hedefleri doğrultusunda Milletimizin geleceğini inşa edecek, güçlü Türkiye´yi omuzlarında yükseltecek ve tüm dünyanın özlediği huzur ve güvenin tesisi için azimle ve kararlılıkla çaba sarf edeceklerdir.

 Türkiye Büyük Millet Meclisimizin 100´ncü kuruluş yılını büyük gurur ve coşku ile kutlarken, ülkemizin ve tüm dünyanın içerisinde bulunduğu sıkıntılı günlerden kurtulmak için, bugün daha fazla özveriye, birlik ve beraberliğe ihtiyaç duymaktayız. Milli İrade yolunda tarih yazan Milletimizin bu anlayış içerisinde her sıkıntının üstesinden geleceğine güvenimiz şüphesiz tamdır. Tüm bu duygularla, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Silah Arkadaşları olmak üzere, Aziz Şehitlerimizi ve Kahraman Gazilerimizi saygı ve minnetle anıyor, ülkemiz ve tüm dünya çocuklarının ?23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı?nı en samimi duygularımla kutluyorum.

Mustafa MASATLI

 Ardahan Valisi


 

"Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk´ün, yarınlarımızın güvencesi çocuklarımıza hediye ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, bu alanda hem dünyada bir ilki oluşturmakta, hem de geleceğin cumhuriyet nesillerine, atamızın verdiği önemi ifade etmektedir. Cumhuriyetin geleceğini gençlere ve yarının sahipleri çocuklara emanet edecek kadar çocuklarımıza ve gençlerimize güvenini ifade eden Atatürk, onlara bir de bayram armağan etmiştir. Bugünde bizlere düşen görev; hem atamızın emanetlerinin sahibi olduğumuzu göstermek, hem de atamızın aziz hatırasını en yoğun ve güzel biçimde yâd etmek olmalıdır.

     Bu duygu ve düşüncelerle Türkiye Büyük Millet Meclisi`nin kuruluşunun 100. yıl dönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu M. Kemal Atatürk`ü, Kurtuluş Savaşının tüm kahramanlarını saygı ve rahmetle anıyor, tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum"

Alper TAŞ

Çıldır Kaymakamı


"Türk Milletinin kendi temsilcilerini bir araya toplayarak oluşturduğu Türkiye Büyük Millet Meclisi, Türk Milletinin azim ve kararını ortaya koymuş, bağımsızlığa doğru gidilen yolda tüm düşünceler TBMM çatısı altında ele alınarak hayata geçirilmiştir. 23 Nisan 1920 tarihi bu açıdan bakıldığında, Türk tarihinin en önemli dönüm noktalarından birini oluşturmaktadır. Milli Egemenliğin ilan edildiği bugün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklarımıza ve tüm dünya çocuklarına bayram olarak armağan edildi. Gözlerindeki pırıltıda ülkemizin aydınlık geleceğini gördüğümüz çocuklarımız, küçücük bedenlerinde atan kocaman yürekleriyle bizleri geleceğe taşıyorlar.
Ülkemizin huzuru, refahı ve gelişmesi için yarınları kucaklamaya hazırlanan çocuklarımızın sağlıklı, eğitimli, mutlu ve özgür bireyler olarak hayata devam etmeleri en önemli gayemizdir. Geleceğimizin teminatı olan çocukların kendilerini geliştirmeleri, araştıran ve sorgulayabilen donanımlı bireyler olarak yetişmelerini sağlamak biz yöneticilerin en önemli görevlerinden bir tanesidir. Bu sebep ile çocuklarımıza sahip çıkacak onların yarına daha umutlu ulaşması için gayret edeceğiz. Dünyada çocuklara armağan edilmiş ilk ve tek ?bayram´ olan bu günde; kalplerindeki masumiyeti gözlerindeki ışıkla bugünümüzü ve yarınımızı aydınlatan çocuklarımızın sağlıklı bir aile ve toplum yapısı içinde büyümelerini temenni ediyorum. Milletimizin ve tüm dünya çocuklarının ?Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı´nı kutluyor, dünyanın bütün çocuklarını sevgiyle kucaklıyorum"

K.Yakup AZİZOĞLU
Çıldır Belediye Başkanı


 

"Türkiye Büyük Millet Meclisi´nin açılışının ve ?Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir? ilkesi ışığında milli egemenliğimizin ilan edilişinin 100. yıl dönümünü coşku ve heyecanla kutlamanın mutluluğu içerisindeyiz.
 
      Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün, ?Milletimizin aydınlık geleceği ve omuzlarında demokrasiyi yükseltecek nesil´ olarak tanımladığı Türk çocuğuna armağanı olan 23 Nisan, tarih boyunca çocuklara ithaf edilen ilk ve tek bayramdır. Çocuklarımız milletimizin en değerli varlığı olup geleceğimizin güvencesi, yaşama sevincimiz ve umudumuzdur. Çocuklarımızın sağlıklı, eğitimli, mutlu ve en önemlisi hür olarak hayatlarını idame ettirmeleri hepimizin en büyük arzusudur. Çocuklarımız, yakın bir gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olarak milletimizin geleceğini aydınlatacaklar, güçlü Türkiye´yi omuzlarında yükseltecekler ve tüm dünyanın özlediği huzur ve güvenin tesisi için azimle ve kararlılıkla çaba sarf edeceklerdir.
 
    Bu nedenle, yarının büyükleri olacak olan bu günün çocuklarını; devletimizin, aziz milletimizin, demokrasimizin ve istiklalimizin bekasına yönelik tüm tehditlere karşı; ülkemizin geleceğine yön veren,  devletinin ve milletinin istiklali için, demokrasimiz ve maneviyatımız için yaşayan ve bu değerleri yaşatacak nesiller olarak yetiştirmeliyiz.
 
    Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere yurdu ve milleti yaşatmak için mücadele eden kahraman silah arkadaşlarını, bugüne kadar Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında aziz Türk milletine hizmet sunan devlet adamlarından ebediyete intikal edenleri ve aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyor, Ülkemiz ve tüm dünya çocuklarının ?23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı?nı kutlar, geleceğimiz olan çocuklarımıza esenlik ve başarılar diliyorum.

Baha Yunusoğlu

CHP Çıldır İl Genel Meclis Üyesi


 

Türkiye Büyük Millet Meclisi kurulduğu günden bu yana milli iradenin ve bağımsızlığın timsali olarak gazilik ünvanı alarak tüm etkinliklerini sürdürmektedir ve her türlü ihanete rağmen de sürdürecektir. Gözlerindeki ışıkta ülkemizin aydınlık geleceğini gördüğümüz çocuklarımız, küçücük bedenlerinde atan kocaman kalpleriyle bizleri geleceğe taşıyor.

 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı´mızı koronavirüs salgını dolayısıyla, mahzun geçirecek olan evlatlarımızla, evlerimizde kutluyoruz. Bu zorlu süreci sağlıklı bir şekilde atlatıp yeniden okullarda, sokaklarda büyük bir coşkuyla kutlamaya kaldığımız yerden devam edeceğiz.

 

Demokrasimize yönelik tüm tehditlere göğüs geren meclisimiz, halkımız elbet bu günleri de tarih sayfalarında bırakacaktır. Milletimizin hürriyetini ve egemenliğini sembolleştiren, milli iradenin yüzüncü şeref yılında 23 Nisan´ın tüm ülkemize huzur, mutluluk ve esenlikler getirmesini diliyorum.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm kahraman gazilerimizi ve şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum. Tüm vatandaşlarımızı 23 Nisan akşamı hep bir ağızdan İstiklal Marşı´mızı okumaya davet ediyorum.

Volkan TOPKAYA
MHP Çıldır İlçe Başkanı

 

 


Tüm dünyaya kardeşlik mesajlarının verildiği ve her türlü sorunun el ele, çözülmesi gerektiğinin hatırlatılması bakımından ?23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı? çok büyük önem taşımaktadır. Türk milletinin geleceği, bugünkü çocuklarının doğru görüşü ve yorulmak bilmeyen çalışma azmi ile büyük ve parlak olacaktır. 100. Yıldönümünü kutlayacağımız 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramınızı Kutluyor, başta Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşlarını bir kez daha şükran ve minnetle anıyorum.

Ahmet Rıfat Vural

Çıldır Manşet Gazetesi

İmtiyaz Sahibi


 

"Türk milleti, hangi şart altında olursa olsun, milli egemenlik üzerinde hiçbir vesayet ve tahakkümün kabul edilmeyeceği bütün dünyaya ilan etmiştir. Bu gün de özgür, bağımsız, birlik ve beraberlik içinde bir Türkiye´yi geleceğe taşımak bizlerin ve çocuklarımızın en önemli görevlerindendir. Türkiye´yi karanlıklardan kurtararak aydınlık gelecekler inşa etmek bizlere düşen önemli bir vazife, genç nesillerimiz ise aydınlıkları sürdürecek birer meşaledir .

 

     Hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir ve millet kendi egemenliğine her zaman sahip çıkacaktır. Geleceğe bırakabileceğimiz en güzel miras; daha güzel, daha özgür ve daha huzurlu bir Türkiye olacaktır.

 

     Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Milli Mücadeleye emeği geçmiş olan herkesi rahmetle anıyor, geleceğimizin güvencesi çocuklarımızın ve tüm milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı´nın 100. yıldönümünü kutluyorum?

Erdal YILMAZ

Dedekorkut Mahallesi Muhtarı