20 ŞÜPHELİ GÖZ ALTINA ALINDI

20 ŞÜPHELİ GÖZ ALTINA ALINDI

2014 yılı Mayıs ayı sonuna kadar yapılan operasyonlarda toplam;

         2014 yılı Mayıs ayı sonuna kadar yapılan operasyonlarda toplam; 73 kilo eroin, 95,30 gram esrar, 514 adet Ecstasy, 48 gr. metamfetamin maddesi, piyasaya sürülmeden ele geçirildi. Olaylarla ilgili 127 kişi hakkında yapılırken 20 kişi de tutuklandı.
         Kentte uyuşturucu madde ticareti yaptığı tespit edilen bir grubun deşifresi ve suç unsurlarıyla birlikte ele geçirilmesi amacıyla Kars Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde KOM Şubesinde çalışma yapıldı. Yürütülen bir soruşturma, 29 Mayıs 2014 tarihinde Kars, Ardahan ve Muş illerinde yapılan eş zamanlı operasyonla sonlandırıldı. 6 ayrı olayda toplamda 95,30 gram esrar ve 2 adet Ecstasy ele geçirildi. Bahse konu soruşturma kapsamında 6 kişi (K.K., İ.K., E.K, Y.K., A.İ., S.A.) uyuşturucu madde ticareti yapma şüphesiyle tutuklanarak Kars Kapalı Cezaevine teslim edildi.
          Bu arada KOM Şube Müdürlüğünce, uyuşturucu madde ticaretiyle mücadele kapsamında 2014 yılı içerisinde yürütülen çalışmalarda; 73 kg. eroin, 29 kg. esrar, 512 adet ecstasy, 48 gr. metamfetamin maddesi, piyasaya sürülmeden ele geçirildi. Bu olaylarda 127 kişiye işlem yapıldı, bunlardan 20’si, uyuşturucu madde ticareti yapma şüphesiyle tutuklanarak cezaevine gönderildi.
         Emniyetten yapılan açıklamada da, “Kars Emniyet Müdürlüğü olarak, ilimizde uyuşturucu madde ticaretiyle mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir.” denildi.