19 MAYIS KUTLAMA MESAJLARI

19 MAYIS KUTLAMA MESAJLARI

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlama mesajları...

           Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna giden yolda ilk adımı oluşturan ve Milletimizin kaderini değiştiren 19 Mayıs 1919’un, 102. yıl dönümünü milletçe hep birlikte kutlamanın sevincini yaşıyoruz. 

           Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün19 Mayıs 1919’da Samsun’da başlattığı bağımsızlık mücadelesi, tarihe gömülmek istenen bir milletin tekrar doğuşu, özgür ve müreffeh yarınlara yürüyüşüdür.

          İstiklalimiz ve istikbalimiz için verdiğimiz son büyük mücadele olan Kurtuluş Savaşıyla aziz milletimiz, vatan ve bayrak sevgisini, özgür yaşama kararlılığını tüm dünyaya ilan etmiş; Cumhuriyetimizin kuruluşuna uzanan süreç, başka milletlerin bağımsızlık mücadelesine de örnek olmuştur. 19 Mayıs 1919’da tutuşturulan meşale, milletimizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma mücadelemizde yolumuzu aydınlatmaya devam etmektedir.

            Bugün bu duyguların yaşatılması için hepimize özellikle Atatürk’ün Cumhuriyeti emanet ettiği gençlerimize büyük görevler düşmektedir.

         Sevgili Gençler, aziz şehitlerimizin canları pahasına savundukları bu vatan üzerinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceği, bu istiklal şuuruyla yetişen  sizlere emanet edildi.

          Sizlerin en iyi şekilde yetişmeniz, çağın gerekleri doğrultusunda nitelikli bir eğitim almanız devlet ve millet olarak en önemli amacımızdır.  Birlik ve beraberlik içinde bu topraklara ve tarihimize duyduğumuz derin sevgi ve bağlılık, birlikte oluşturacağımız mutlu ve müreffeh geleceğe olan güvenimiz, milletçe bizi birbirimize daha çok kenetleyecektir. Gençlerimizin emanetinde bulunan Cumhuriyetimizi geleceğe taşımak için özveriyle çalışacağına yürekten inanıyoruz.

         Bu anlamlı günü gençliğimize emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum

Hüseyin ÖNER / Ardahan Valisi

                                      

                                   &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

         Tarih boyunca devletlerin kaderini tayin eden önemli dönüm noktaları vardır. İşte 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’dan başlatılan bağımsızlık mücadelesi, bizim tarihimizin önemli dönüm noktalarından biridir.

        Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde yakılan kurtuluş ateşi ile bir milletin var olma mücadelesi başlatılmış ve bağımsızlığa giden yolda adeta Türk milletinin kaderi çizilmiştir. Bu günün Atatürk tarafından gençliğe armağan edilmesi büyük anlam taşımaktadır. Mustafa Kemal Atatürk geleceğimizin teminatı olan gençlerimize olan inancını ve güvenini her fırsatta dile getirmiş ve “Gençler !...Cesaretimizi güçlendirip devam ettiren sizlersiniz. Siz, almakta olduğunuz terbiye ve irfan ile, insanlık meziyetinin, vatan sevgisinin, fikir hürriyetinin en kıymetli sembolü olacaksınız. ” diyerek bu güveni açıkça ifade etmiştir.

          Ülkemizin yükselmesinde ve muasır medeniyetlerin üzerine çıkma hedefinde kilit rol oynayacak gençlerimize inancımızla bağımsızlık mücadelemizin 101’nci yıl dönümünde Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını, vatan için canını feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden kahraman gazilerimizi rahmetle anıyor ve tüm gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü anma Gençlik ve Spor Bayramını yürekten kutluyor sevgilerimi sunuyorum

                                                                                             Alpet Taş / İlçe Kaymakamı

                                

                                             &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

        Türk Milleti, Mustafa Kemal Atatürk ve Silah Arkadaşlarının öncülüğünde en kötü şartlar altında dahi çıkış yolu bularak Atalarımızın emaneti olan kutsal vatanını korurken, milli egemenliğe dayanan, genç Türkiye Cumhuriyeti’ni kurma başarısını göstermiştir.

        Atatürk ve silah arkadaşlarını bir kez daha saygı ve rahmetle anar, başta gençlerimiz olmak üzere halkımızın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlarım.

                                                                            K.Yakup AZİZOĞLU / Çıldır Belediye Başkanı

                                               

                                                          &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

        Bütün ÜMİDİM GENÇLIKTEDIR diyen GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK ü rahmet ve saygıyla anıyorum. 19 MAYIS ATATÜRK ü ANMA GENÇLİK ve SPOR BAYRAMININ 102 .yıl dönümü kutlu olsun...

                                               Baha Yunusoğlu  / Ardahan İl Genel meclis Başkanı

                                                  

                                                                        &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

       19 Mayıs, bağımsızlık ve özgürlük uğruna, emperyalizme ve işbirlikçilerine boyun eğmeyen mazlum bir halkın yeniden ayağa kalkışıdır.  16 Mayıs’ta Cumhuriyet düşüyle yola çıkan Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs’ta Samsun’a ayak basarak milli mücadelenin kıvılcımını çakmış, bir ulusun makus talihini değiştirmiştir.

         Ulusumuz, Kurtuluş Savaşı’nda mazlum milletlere örnek olan bir mücadele vermiştir. Bu mücadele Cumhuriyetle taçlandırılmıştır. Ancak, 102 yıl sonra geldiğimiz noktada Cumhuriyetin karşısındaki en büyük tehdit, çoğulcu demokrasiyi, tek adam yönetimidir.

           Atatürk, “Biz her şeyi gençliğe bırakacağız… Geleceğin ümidi, ışıklı çiçekleri onlardır. Bütün ümidim gençliktedir” demiştir ve 19 Mayıs’ı gençlere armağan etmiştir.  19 Mayıs’ın 102. yılında bize düşen en büyük görev, Atatürk’ün kurduğu laik, demokratik ve çağdaş Türkiye yolunda yorulmadan yürümek, Cumhuriyeti demokrasiyle büyütmektir.

      19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor; ilke ve devrimlerine, demokrasiye, tam bağımsızlığa olan sarsılmaz inancımızla Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ü ve şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.

Nevzat Şirin / CHP Çıldır İlçe Başkanı

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

         19 Mayıs 1919 tarihi, Türk Milletinin adeta yeniden doğduğu ve aziz milletimizin gönlünde çok önemli bir yere olduğu bir gündür.İlk adımı 19 Mayıs 1919'da atılan Milli Mücadele süreci içerisinde Türk Ulusu, Büyük Önder Atatürk'ün önderliğinde başlatılan var olma mücadelesini emsalsiz bir zaferle, uğrunda binlerce şehit vererek sonuçlandırmış, bağımsızlık mücadelesini kazanmıştır.

       Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından Türk gençliğine bayram olarak armağan edilen bu anlamlı gün, günümüzle yarınımız arasındaki köprü olan gençliğimizin, aydınlık yarınları ve Türkiye Cumhuriyeti'nin teminatıdır. Atatürk'ün güvendiği ve Türkiye Cumhuriyeti'ni emanet ettiği gençliğimize güveniyor, bu duygu ve düşüncelerle, tüm gençlerimizin ve halkımızın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyorum. Başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum.

Volkan Topkaya / MHP Çıldır İlçe Başkanı

                                   

                                                &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

        19 Mayıs 1919’da Mustafa Kemal Atatürk, Bandırma Vapuru ile Samsun’a ayak basmış ve yedi düvel tarafından işgal edilen vatanımızı kurtarmak için ilk adımı atmış, direniş ateşini fitillemiştir.

       Emperyalist devletlere ve onun desteklediği ülkelere karşı verilen Milli Mücadele ile Türkiye Cumhuriyeti bağımsızlığını kazanmıştır. Cumhuriyet’e giden bu yolda büyük zorluklarla karşılaşılmıştır. Aradan 102 yıl geçmesine rağmen Türkiye Cumhuriyeti’nin gençleri aynı inanç ve azimle Cumhuriyeti korumaya ve onun değerlerini muhafaza etmeye azmetmektedir.

        Atatürk de bunu bildiği için bu Cumhuriyeti gençlere emanet etmiş ve onlara 19 Mayıs’ı bir bayram olarak armağan etmiştir. Bu önemli günde Atamızı rahmet ve minnetle anıyorum. Bu vesileyle bütün gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı yürekten kutluyorum.

                                                                        A.Rıfat Vural / Çıldır Manset Gazetesi İmtiyaz  

                                                                    &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&