19. Çıldır Göl Festivali Yapıldı

19. Çıldır Göl Festivali Yapıldı

Çıldır Göl Festivali Akçakale adasında Kutlandı.

                2 gün süren festivalin 1. günü Aşıkşenlik Mahallesinde Yörenin Halk Ozanlarının gösterisi ile yapılırken 2. günü Akçakale adasında Çıldırlı sanatçıların sahnesi ile gerçekleştirildi.

         Akçakale adasında gerçekleşen Festivale Ardahan Vali Vekili Mehmet Fatih KILIÇ, Kaymakam M. Enes İPEK, Damal Kaymakamı Semih CEMBEKLİ, Tortum Kaymakamı Fatih Bayram, Hanak Kaymakamı Ömer Övünç KOŞANSU, Ardahan CHP Milletvekili Özgür Erdem İNCESU, Eski Milletvekili Orhan Atalay, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, Çıldır Belediye Başkanı Kemal Yakup AZİZOĞLU, Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz BOZKURT, Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, Ardahan Dernekler Federasyon Başkanı Kemal ŞİMŞİR, Siyasi parti temsilcileri, STK kuruluşları, Kolluk ve Kurum Amirleri, Dernek Başkanları, Köy-Mahalle Muhtarları ve Vatandaşlar katıldı.

          İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başlayan festival; folklor gösterileriyle devam etti, günün anlam ve önemine ilişkin protokol üyelerinin konuşmalarından sonra yapılan ödül töreninin ardından Sanatçı ve Aşıkların sergilediği sahne performanslarıyla son buldu.