19 AYDIR ÇAĞRILMAYI BEKLİYORLAR

19 AYDIR ÇAĞRILMAYI BEKLİYORLAR

Ardahan Huzur Evi personel alımlarında...

     Ardahan Huzur Evi personel alımlarında 2019 yılında çekilen kura ile çalışmaya hak kazanan işçiler 19 ay geçmesine rağmen halen işe başlatılmadı. Çalmadık kapı bırakmayan 14 işçi son çare olarak basın açıklaması ile seslerini duyurmaya çalıştı.

     Ardahan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesinde açılacak olan Huzur Evine 20 Aralık 2019 tarihinde 4 Temizlik, 3 erkek bakım, 6 bayan bakım ve 1 güvenlik personeli alımları için Ankara´da elektronik ortamda kura çekimi yapıldı. İşçiler kura çekiminin ardından sözlü mülakata tabi tutuldu. Mülakatların ardından çalışmaya hak kazanan işçiler 19 ay geçmesine rağmen iş başı yapamadılar.

    Milli Egemenlik Parkı´nda toplanan 14 işçi işe başlatılmamalarına tepki göstermek için basın açıklaması yaparak Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanına seslerini duyurmaya çalıştılar.

     İşçilere yakınları ve Sevdamız Ardahan Derneği Başkanı Levent Pehlivan´da destek verirken, “Davamız Ekmek Davası, Verilen Hakkımızı İstiyoruz, Sesimizi Duyun İşimizi Verin” pankartları açılarak mağduriyetlerinin giderilmesi istendi. www.ardahanmedyagazetesi.com

     Grup adına basın açıklamasını okuyan Bülent Bilgin, “20 Aralık 2019 tarihinde Ardahan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesinde açılacak olan Ardahan Huzur Evine 4 Temizlik, 3 erkek bakım, 6 bayan bakım ve 1 tane de güvenlik personeli alımları için Ankara´da elektronik ortamda kura çekimi yapılmıştır. Çekilen kurada ismi çıkan arkadaşlarımıza sözlü mülakat yapılmış ve mülakatı geçen arkadaşlarımızın isim listesi Resmi Gazetede yayınlanmıştır. Geçen 19 aylık süre içerisinde tarafımıza herhangi bir haber verilmediği gibi arkadaşlarımız işe başlayacakları için çalıştıkları işyerlerinden de ayrılarak mağdur olmuşlardır. Evlerine ekmek götüremeyecek duruma düşmüşlerdir. Bu konuyu sürekli dile getirmemize rağmen hiçbir yetkiliden herhangi bir cevap alamadık. Buradan Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımıza, sesleniyoruz. Çalışmaya hak kazandığımız halde mağdur oluyoruz. 19 aydır hala neden bekletiliyoruz. Bu konuda mağduriyet yaşayan arkadaşlarımızın işe başlatılarak mağduriyetlerinin giderilmesini talep ediyoruz” diye konuştu.