19 MAYIS MESAJLARI

19 MAYIS MESAJLARI

19 Mayıs 1919 da Samsunda

"19 Mayıs 1919 da Samsun´da başlayan bağımsızlık hareketi Türk milletinin mücadele ruhunu güçlendirmiş ve milletin birbirine kenetlenmesini sağlamıştır. Kurtuluş Savaşı´nın kazanılmasının ardından kurulun Türkiye Cumhuriyeti Devleti bu gün hala dimdik ayaktadır. Atatürk, geleceğimizin mirasçıları gençlere bu güzel günü armağan etmiştir.

 "Türk gençliği kendisine verilen bu görevi en iyi şekilde yerine getirecektir. Geleceği Türk gençliği aydınlatacak ve gelecek gençliğin ellerinde yükselecektir. Gençlerimizin atacakları doğru ve kararlı adımlarıyla Türkiye yi geleceğe taşıyacağına yürekten inanıyoruz" bu vesile ile 19 Mayıs Atatürk´ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor tüm gençlerimizi saygı ve sevgi ile selamlıyor başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve minnet ile anıyorum"

Mustafa MASATLI

Ardahan Valisi


?Türk Milletinin kendi kaderinde ve ülke yönetiminde yegane söz sahibi olmasının miladı olan 19 Mayıs yenilmiş, zedelenmiş, yorgun ve fakir düşmüş bir milletin, vatanını sahiplenerek istikbalini yeniden inşa etmeye başladığı kutlu bir gündür. Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün Samsun´da yaktığı özgürlük meşalesinin aydınlığı büyük bir hızla tüm yurda yayılmış, milletimizin sarsılmaz azim ve kararlılığıyla birleşmiş ve yedi düvele karşı giriştiğimiz Milli Mücadele sonucunda zaferle taçlanmıştır. Bütün kalbimle inanıyorum ki, 19 Mayıs´ın milli ruhu üzerinde yükselerek çağdaş, demokratik, laik bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Cumhuriyetin yılmaz bekçileri olan Türk gençliğinin üstün gayret ve çalışmaları sayesinde güçlü bir ülke olarak ilelebet yaşayacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını bir kez daha saygı ve rahmetle anıyor, başta gençlerimiz olmak üzere değerli Milletimizin ve Çıldır halkının Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum? dedi.

Bedirhan İmamoğlu

Çıldır Kaymakamı

 


"Türk milleti, Atatürk ve Arkadaşlarının öncülüğünde en kötü şartlar altında dahi çıkış yolu bularak Atalarımızın emaneti olan kutsal vatanını korurken,milli egemenliğe dayanan,genç Türkiye Cumhuriyeti´ni kurma başarısını göstermiştir. Atatürk ve silah arkadaşlarını bir kez daha saygı ve rahmetle anar, başta gençlerimiz olmak üzere halkımızın 19 Mayıs Atatürk´ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı´nı kutlarım. Herşey çok güzel olacak" dedi.

 Baha YUNUSOĞLU

CHP İl Genel Meclis Üyesi


"Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün gençlere armağan ettiği bu anlamlı günde tüm gençlerimizin bayramını kutluyorum.  

    Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün, istiklal mücadelemizin meşalesini tutuşturmak için Samsun´a ayak bastığı 19 Mayıs günü, milli hafızamız için çok önemli bir gündür. İstiklal mücadelemizin sembol günü olan bu günün, istikbalimizin sembolü olan gençlerimize armağan edilmesi, gençlik ve spor bayramı olarak ilan edilmesi de son derece anlamlıdır. Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti´nin istikbali, istiklal şuuruyla yetişen gençlerimize emanettir. Bu nedenledir ki bizler, gençlerimizi el üstünde tutuyor, gençlerimizin geleceğine yatırım yapmayı, bu ülkenin geleceğine yatırım yapmak olarak telakki ediyoruz. Bizim en temel görevimiz, gençlerimize çok daha kalkınmış, çok daha gelişmiş, çok daha müreffeh bir ülke bırakmaktır.

    Aynı şekilde, dünyamız hızla değişir ve dönüşürken, ülkemiz hızla büyür ve kalkınırken, gençlerimizi geleceğe çok daha iyi hazırlamak, onlara en iyi, en gelişmiş imkanları sunmak da bizim en temel görevlerimiz arasındadır. İnanıyorum ki gençlerimiz, ilçemizin ve ülkemizin bugün ulaştığı seviyeleri çok daha ileriye taşıyacaklardır.

    Bu duygularla, Atatürk´ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı´nı kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını minnet ve rahmetle anıyorum?

Ahmet Rıfat VURAL

Çıldır Manşet Gazetesi İmtiyaz Sahibi