16 KÖY SUYUNA İÇİLMEZ RAPORU

16 KÖY SUYUNA İÇİLMEZ RAPORU

İl Halk Sağlığı Müdürlüğünün ilçeye bağlı 34 köyden aldığı su numuneleriyle yaptırdığı analizler sonucu

       İl Halk Sağlığı Müdürlüğünün ilçeye bağlı 34 köyden aldığı su numuneleriyle yaptırdığı analizler sonucu 16 köy suyuna içilmez raporu verildi.
       İl Halk Sağlığı Müdürlüğünün 25.1112013 tarih ve 26080586/4548 sayılı yazısı ile yapılan açıklamada “İlgili yazıda İlimiz merkez ve ilçe köyulerimizden belirlediğimiz izleme noktalarından alınan, Kars Halk Sağlığı laboratuarının 12.06.2013 tarihli su analiz raporunda belirtildiği üzere bazı su numunelerinin tetkikinde tüketime uygun olmadığı tespit edilmiştir.
       Analiz raporlarında belirtilen ilimiz merkez ve ilçe köylerimizdeki içme ve kullanma suları analizleri bakteriyolojik açıdan olumsuz sonuçlanmış olup, söz konusu köylerde ivedilikle dezenfeksiyon (klorlama, depo temizliği vb.) çalışmalarını başlatılması gerekmektedir.
      Bu nedenle su depoılarının belli periyotlarla temizlenmesi, içme ve kullanma suyunun kaynatılarak tüketilmesi sağlık açısından uygun olacaktır. Muhtarlıklar aracılığıyla bu konunun köy halkına çeşitli vasıtalarla (ilan, camiden anons vb.) duyurulması hususlarında gereğini önemle rica ederim” denildi.
Çıldır’da içme suyuna içilmez raporu verilen köyler:
         Başköy, Damlıca, Sabaholdu, Yukarı Canbaz, Aşağı Canbaz, Öncül, Yeni Beyrahatun, Övündü, Saymalı, Meryem, Taşdeğirmen, Kenardere, Ağıllı, Gölebakan, Eski Beyrahatun, Kotanlı