15 TEMMUZ'DA ŞEHİTLER ANILDI

15 TEMMUZ

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle.....

        15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle aziz şehitlerin mezarları ziyaret edilerek, dualar edildi.

       Aşık Şenlik Mahallesi'nde Şehit Taner Karadeniz ve Şehit Yahya Gündoğdu'nun, Eşmepınar Köyü'nde Şehit Öğretmen Sezgin Yolcu'nun, Çıldır Merkezde ise Şehit Ziyaettin Yılmaz'ın mezarları ziyaret edilerek, Kur'an'ı Kerim okundu, dualar edildi.

      Ziyaretlere Çıldır Kaymakamı Fatih Bayram, Garnizon Komutanı Yarbay Hakan Kutlu, Belediye Başkan Vekili Ekrem Yücal, İlçe Jandarma Komutanı Mesut Cin, İlçe Emniyet Amiri Hüseyin Ülkü, şehit aileleri ve din görevlileri katıldı. İlçede metfun bulunan diğer şehitlerin mezarları ise diğer kurum amirleri tarafından ziyaret edildi.

        Ziyaretlerin ardından İlçe Müftülüğü tarafından Çıldır Resül Aslan Camii'nde şehitlerimiz için Mevlid-i Şerif okundu.

KAYMAKAM BAYRAM'DAN 15 TEMMUZ MESAJI

        Türkiye Cumhuriyeti Devleti demokrasiyle taçlandırılmış bir ülke olmasına rağmen, 99 yıllık tarihinde birkaç kez askeri darbelere ve darbe girişimlerine maruz kalmıştır. 60’lı 70’li 80’li yıllarda cunta heveslileri tarafından demokrasiye vurulan darbeler, 90’lı yıllarda yerini post-modern darbe girişimlerine bırakmıştır. Ancak bunlar içerisinde en sinsi olanına milletimiz 15 Temmuz 2016’da şahit olmuştur.

      Milletimizin en kılcal damarlarına girerek eleman devşiren bir topluluk olan Fetullahçı Terör Örgütü, milletin silahlarını millete doğrultarak demokrasimize kanlı bir gece yaşatmıştır. Ancak hesap etmedikleri şekilde, Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla ülkemizin meydanlarını havalimanlarını dolduran Aziz Milletimizden tarih boyu unutulmayacak bir ders almışlardır.

       O gece yurt genelinde 251 vatan evladı şehit oldu, 2194 vatandaşımız gazilik şerefine erişti.

      Aradan geçen 6 yılda, ülkemiz fetöcü hainlerden temizlendikçe, gerek terörle mücadelede gerekse diğer alanlardaki gelişiminde ivme kazandı. Bu milletin dini ve milli duygularını istismar ederek devlet içerisinde de yer edinen bu kalleş yapı temizlendikçe, devlet-millet birlikteliği daha iyi sağlanmış oldu.

      15 Temmuz, bu Aziz Milletin darbecilere, darbe heveslilerine verdiği en büyük derstir. Bu topraklarda bir daha darbelere kimse heveslenemeyecek, bu kahraman milleti karşılarında bulacaklardır.

     Bu duygu ve düşüncelerle, 15 Temmuz destanının 6. Yıldönümünde 15 Temmuz şehitlerimizi, tarihimiz boyunca her cephede can vermiş Aziz şehitlerimizi ve ahirete irtihal eden gazilerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyorum. Hayatta olan tüm gazilerimize sağlıkla ömürler temenni ediyor, tüm Çıldırlı Hemşehrilerime saygı ve selamlarımı arz ediyorum.

Fatih BAYRAM

Çıldır Kaymakamı