15 TEMMUZ ETKİNLİKLERİ BAŞLADI

15 TEMMUZ ETKİNLİKLERİ BAŞLADI

15 Temmuz...

    15 Temmuz´un yıldönümü dolayısıyla hazırlanan ?15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü? etkinlikleri başladı.

  15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümü, bir dizi etkinlik ile anılacak. Anma törenleri kapsamında etkinlikler bugünden itibaren başlayacak ve 16 Temmuz gecesi son bulacak. 

   Ardahan´da 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Programı düzenlendi. Programa Valisi Mehmet Emin Bilmez, Ardahan Garnizon ve Tugay Komutanı Tuğgeneral Hasan Kaymaz, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mehmet Biber, Vali Yardımcısı Abdurrezzak Canpolat, İl Genel Meclis Başkanı Taviddin Coşkun, AK Parti Ardahan İl Başkanı Vet. Hekim. Yunus Baydar, Gaziler, STK´ lar, Kurum Müdürleri ve vatandaşlar katıldı.


  Şehitlikte ki program saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Daha sonra Kur´an-ı Kerim tilavetinin ardından tüm şehitler için dua edildi.  Protokol şehit mezarlarına karanfil bıraktı.

   Şehitliğin ardından Merkez Camiinde 15 Temmuz Şehitleri için mevlid programı düzenlendi. Programların sonunda katılımcılar için Milli Egemenlik Parkında yemek ikramında bulunuldu.

   Ayrıca; İstanbul Esenlerde 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında Topçular Kışlası´ndan çıkan tankların altında kalarak şehit olmuştu. Şehit Türkmen Tekin´in eşi Ramazan Tekin´de Ardahan´daki programa katıldı.