Tarih: 10.11.2021 07:44

10 Kasım Mesajları

Facebook Twitter Linked-in

Ebediyete intikalinin 83. yılında Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, saygı ve minnetle anıyoruz.

Hayatını ülkesine ve milletine adayan Atatürk, ülkenin içinde bulunduğu zor şartlara ve sahip olduğu sınırlı imkânlara rağmen, milletinden aldığı güç ve destekle bağımsız ve millet egemenliğine dayanan Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna liderlik etmiştir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük ideali, Türkiye’yi birlik ve beraberlik içinde, müreffeh bir ülke olarak muasır medeniyetler seviyesine çıkarmaktı. Bugün, büyük Türkiye yolunda hızla ilerleyen ülkemiz, demokratik hak ve özgürlükler alanında büyük mesafeler kat ederek dünyanın en saygın ülkeleri arasında yer almıştır.

Tüm dünyaya Tük Milleti'nin esaret altında tutulamayacağını bir kez daha gösteren, çok zor şartlar altında bir cihan imparatorluğunun küllerinden yeni bir devlet kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, ne kadar büyük bir devlet adamı olduğunu görmekteyiz.

Bugün bizlere düşen görev ise; geleceğe güvenle bakabilmek için milletçe birlik ve beraberlik içerisinde daha çok çalışmak ve geçmişimizden güç alarak, ülkemizin 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine başarıyla ulaşmaktır. Bu duygularla, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, silah arkadaşlarını, ebediyete uğurladığımız bütün Şehitlerimizi ve Gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyorum.

Hüseyin ÖNER

Ardahan Valisi

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Bundan bir asır evvel, Türk Milleti'nin tarih sahnesinde büyük bir zafer kazanarak Kurtuluş Savaşı'nı kazanmasının ve yönetim biçimini cumhuriyet olarak taçlandırmasının mimarı, medeniyetimizin kurduğu son devlet olan Türkiye Cumhuriyeti'nin bânisi Mustafa Kemal ATATÜRK'ü ebediyete intikalinin 83. yıldönümünde saygı ve özlemle yâd ediyoruz.

57 yıllık ömrünün büyük bölümünü bu milletin bağımsızlığını korumak için cephede geçiren, tüm milletimizle bir olup kazanılan büyük zaferler sonrası kurduğu cumhuriyetle Türk Milleti'nin karakterine en uygun yönetim şeklini bizlere hediye eden ATATÜRK, bu cumhuriyeti geleceğimizin teminatı gençlerimize emanet etmiştir. Zor şartlarda kurulan bu devlet, O'nun ilerigörüşlü kişiliği, büyük devlet adamlığı sayesinde adeta yeniden doğmuştur.

Ömrünü Türk Milleti'ne adayan Mustafa Kemal ATATÜRK, 10 Kasım 1938'de vefat etmiştir. Bugün, derin bir hüzünle Ulu Önder'i saygı ve özlemle anıyoruz. O'nun çizdiği yolda, milletimizi müreffeh uluslarla mücadele edecek şekilde yükseltmek için elimizden gelen çabayı göstereceğimizin sözünü bir kez daha veriyoruz.

Ruhu şad olsun.

Fatih BAYRAM

Çıldır Kaymakamı

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

        Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, önderimiz ve başta mazlum milletler olmak üzere tüm dünyaya örnek olmuş büyük devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikalinin 83. yılında saygı, rahmet ve giderek büyüyen bir özlemle anıyoruz. 10 Kasım sadece Mustafa Kemal Atatürk’ü anma günü değil, O’nun eserlerini geliştirerek geleceğe taşıma azmimizi yinelediğimiz bir gündür. Yolumuzu da, kendisinin akıl ve bilimi temel alan düşünce sistemi aydınlatmakta, karşılaştığı bütün güçlükleri yenmesini bilen direnci, bize güç vermektedir.

‘Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir’ diyen Atatürk’ün fikir ve ideallerinin ışığında, onurlu bir gelecek, huzurlu bir toplum ve kimsesizlerin kimsesi olan bir Cumhuriyet hedefimizi gerçekleştireceğimize olan inancımız tamdır. Atatürk’ün bizlere bıraktığı en büyük miras olan Türkiye Cumhuriyeti, birlik, beraberlik ve bütünlük içinde özgürlüklerine sahip çıkan vatandaşlarımızın kararlılığıyla sonsuza kadar yaşayacak, çağdaş dünyada hak ettiği yere yükselecektir. Bu inançla, Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla selamlıyor ve sonsuza kadar emanetlerinin bekçisi olacağımıza söz veriyoruz.

Yakup Kemal Azizoğlu

Çıldır Belediye Başkanı

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

        Kurtuluş Savaşı’nın önderi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, eşsiz devrimci Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü ebediyete intikal edişinin 83. yıl dönümünde büyük bir özlem, şükran ve minnetle anıyoruz.10 Kasım’lar bizler için yeni bir doğuşun ölümsüz tarihidir. Dünya tarihinin gördüğü en büyük insan, en yüce kumandan, en cesur devrimci büyük Atatürk, bizlere bıraktığın Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet koruyacağız, her zaman Ne Mutlu Türküm diyebilmenin gururu ve onuruyla yaşayacağız. Ülkemizi bölmek isteyenlere, çağdışı modeller peşinde koşanları vatanın bağrından kovacağız.

      Büyük ölülere matem gerekmez, fikirlerine bağlılık gerekir” diyen ve arkasında yas değil, şanlı bir destan, genç ve çağdaş bir Cumhuriyet bırakan Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün insanlığın değişmez kanunu ölümünün ardından geçen 83 yıl, Cumhuriyet sevdalıları için onun bayrağını daha ilerilere taşımak ile geçti. Cumhuriyet’in evlatlarına bıraktığı büyük mirasın sahipçileri olarak 10 Kasım gününde, O’nu kaybetmenin hüznünü yaşarken bir kez daha O’na ve emanetine olan güvenimizi tazeliyor ve bu güveni hiç aklımızdan çıkarmadan ülkemiz için canla başla çalışıyoruz. Aklın ve bilimin rehberliğini kabul etmiş manevi mirasçıları olarak bizler, ülkemizi bugün içinde bulunduğu durumdan hızla çıkararak, Atatürk’ün gösterdiği yolda devam etmesi için doğruluktan, adaletten, demokrasiden ve eşitlikten vazgeçmeden yürüyeceğimize bir kez daha söz veriyoruz. Bu duygu ve düşünceler içerisinde, Türk milletinin Ata’sının izinden gitme arzu ve gayretini, dün ve bugün olduğu gibi, gelecekte de hiçbir şekilde aksatmayacağını gururla ifade etmek istiyoruz. Ve bu inançla, Büyük Atatürk’ü saygıyla selamlıyor, O’nun şahsında dava ve silah arkadaşlarını, Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını bir kez daha sevgi, saygı, rahmet ve şükranla anıyorum.

Baha Yunusoğlu 

İl Genel Meclis Başkanı

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

       Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, büyük devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete uğurladığımız 10 Kasım 1938 yılından bu yana her yıl olduğu gibi bu yılda onu bir kez daha saygıyla ve minnetle anıyoruz.

      Atatürk, ülkenin ve halkın içinde bulunduğu imkânsızlıklara rağmen düşman karşısında milletiyle birlikte boyun eğmeyerek, ülkemizin bağımsızlığa kavuşması için büyük mücadeleler vererek zaferler kazanmışlardır.

       Bu duygu ve düşüncelerle; Büyük şahsiyetler yas tutularak değil, fikirleriyle, eserleriyle anılırlar. Bizler de millet olarak, vefatının 83´inci yılında Atatürk´ü, İstiklal Savaşımızın başkumandanı, bağımsızlığımızın sembolü ve Cumhuriyetimizin kurucusu olarak övgüyle anıyoruz.

Gürbüz Arpaçay

İl Genel Meclis Üyesi

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

        Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü ebediyete irtihalinin 83. yıl dönümünde minnet ve şükranla yâd ediyoruz. Atatürk, milli iradeyi hâkim kılan, insan hak ve özgürlüklerini koruma altına alan, adaleti hakkıyla tesis eden ve çoğulcu demokratik prensipleri hayata geçiren bir seviyeye ulaşmayı ülkemiz için hedef göstermiş; milletimizi bu ideal etrafında birleştirmeyi başarmıştı. Cumhuriyetin 98. yıldönümünü iftiharla kutlayan Türkiye, istikrar içinde güçlenmeye, büyümeye ve demokrasinin standartlarını her geçen gün yükseltmeye devam etmektedir.

     O'nun 'en büyük eserim' dediği Türkiye Cumhuriyeti, bugün, dünyada sözü dinlenen, dostluğu aranan ve uluslararası sorunların çözümünde aktif rol üstlenen yüksek itibara sahip bir ülke konumundadır. Hükümetimiz de bu itibarla cumhuriyetimizi ve demokrasimizi güçlendirmek için azami gayret sarf etmektedir. Vefatının yıldönümü vesilesiyle Gazi Mustafa Kemal ve istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarına bir kez daha Allah'tan rahmet diliyor, aziz şehitlerimizi, gazilerimizi ve tüm ecdadımızı şükranla anıyorum.

Nevzat Şirin 

CHP Çıldır İlçe Başkanı

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

           Türkiye cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 83. Yılında rahmet, minnet, ve hürmetle yad ediyorum.Gazi Mustafa Kemal bir fikir ve aksiyon mihveri, milletine gönülden bağlı ve inanmış bir dava şuurudur. Aynı zamanda askeri bir deha, taktik ve strateji ustasıdır. Gazi Mustafa Kemal tutsak ve bağımlı yaşamaya tamamen karşı, işgal ve ihanetin amansız düşmanıdır.

        Gücünü milletten almış, heyecanını tarih ve ecdadımızın hatıralarında bulmuş, sabır ve tahammülünü muzaffer Türklüğün ruhundan çıkarmış bir liderlik vasfıyla hem milletimizin hem de mazlum milletlerin kalbinde taht kurmuştur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, milletimizin ortak ve tarihi bir değeri olmakla birlikte, Türkiye Cumhuriyeti’nin ana direğidir. 57 yıllık kısa ömrüne adeta koskoca bir tarih sığdıran Gazi Mustafa Kemal Atatürk Cepheden cepheye koşmuş, gönülden gönüle akmış, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna liderlik yaparak milletimizin kalbinde taht kurmuştur.

      Şurası unutulmamalıdır ki; Cumhuriyetimizin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk Türk milletinin gönlünde fikir ve eserleriyle daima var olacaktır. Türkiye Cumhuriyeti milli bir eser, mukaddes bir değer, muazzez bir mirastır; mutlaka yaşayacak ve yaşatılacaktır.

    10 Kasım’ı bir matem günü olarak görmek ve anmak yerine Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün mücadeleci kişiliğini, milli duygularını, manevi yönünü daha iyi tanımak, tanıtmak için bu günü eşsiz bir fırsata dönüştürmek gerekmektedir.Bu duygu ve düşüncelerle vefatının 83.yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü şükran ve minnetle anıyor, Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum. Ruhu şad, mekânı cennet olsun.

Volkan Topkaya

MHP Çıldır İlçe Başkanı

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

      İstiklal mücadelemizin önderi, büyük devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 83’ıncı yılını milletçe sevgi ve saygıyla anmaktayız. Bizler 10 Kasım'ı yas günü olarak değil, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü fikirleriyle, idealleriyle anmak ve onun bize bıraktığı eser olan Cumhuriyeti ebediyete kadar yaşatmak ve ona sahip çıkmaktır. 

      İstiklal mücadelemizin önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, değerini ve güncelliğini hiçbir zaman kaybetmeyen temel felsefesini doğru ve bir bütün olarak yeniden anlamaya çalışmalıyız. Cumhuriyetimizin kuruluş ilkelerine, ideallerine sımsıkı bağlı kalarak, cumhuriyetimizin temel değerlerini koruyarak, kazanımlarını arttırarak, ülkemizi hak ettiği çağdaş seviyelere taşıyarak yolumuza devam ediyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'büyük eserim' dediği, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyetine gelecek nesillerinde büyük bir azim ve kararlılıkla sahip çıkacağına inancımız tamdır. 

        Bu inançla, Düşünce ve devrimleriyle bizlere yön veren Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü vefatının 80'ıncı yıldönümünde şükranla ve rahmetle anıyorum.

Ufuk Yıldız 

YRH Çıldır İlçe Başkanı

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

       Mustafa Kemal Atatürk; Türk tarihinin bu zamana kadar gördüğü en büyük devlet adamı ve komutanlardan birisi olarak, azim ve kararlılık içinde, en imkansız zamanlarda bile nelerin yapılabileceğini en iyi şekilde gösteren büyük bir dehadır. Zor şartlarda bu aziz vatanı kurtaran Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları bu mücadele sonunda Türk Milleti'nin karakteristik yapısına en uygun olan Cumhuriyeti bizlere emanet etmişlerdir.

      Millet olarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 83. yılında onun eksikliğinin hüznünü yaşamaktayız, Türk Milleti'ne bıraktığı emanetleri ve mirasları, bazı iç ve dış mahfiller ve siyasiler tarafından istismar edilmeye çalışılsa da dünya milletlerinin takdirle karşıladığı emanetler, Türk Milleti ve Türk Gençliği tarafından ilelebet korunacak, hafızamıza kazınılan ilkeler dünya durdukça yaşamaya devam edecektir. Mustafa Kemal Atatürk, kendisini aziz milletimize adamış, bağımsızlık ve hürriyet yolunda karşısına çıkan bütün engelleri aşarak, kısa hayatına sığdırdığı büyük başarılarla başka milletlere de örnek olmuş, milletimizin her alanda yükselmesi için yılmadan çaba göstermiş tarihi bir kişiliktir.

       ''Benim naçiz vücudum, bir gün elbet toprak olacaktır, Fakat Türkiye Cumhuriyeti, ilelebet payidar kalacaktır” diyen Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, vatanı ve milleti adına yaptığı büyük işler için şükranla anıyor, manevi huzurunda saygıyla eğiliyorum. Ruhu şad olsun.

A.Rıfat Vural

Çıldır Manşet Gazetesi İmtiyaz Sahibi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —