100.Kurtuluş yılımızı sosyal medyadan kutladık!!!

100.Kurtuluş yılımızı sosyal medyadan kutladık!!!

A.Rıfat Vural'ın Kaleminden Çıldırın Kurtuluşu....

      Yazacak çizecek o kadar konu var ki gündemde inanın zaman ayırıp ta yazmak içimden gelmiyor. Çünkü bir pandemi illeti almış başını yapacağımız her güzelliğin önüne geçiyor. Devletimizin ki özellikle Sağlık Bakanlığımızın masefe, maske ve hijyen kurallarına uyalım derken zaman hızla akıp gidiyor. Hoş bir seda bırakmadan.

Çıldır ilçemizin 100. Kurtuluş yılını kutlayacağımız bu günde yine pandemi kesti önümüzü. Ama Ardahan’ın kurtuluşunu ve siyasi parti kongrelerinin önünü kesemedi. Ne virüsmüş kardeşim demeden kendimi alamadım. Çıldırlı kardeşim Ardahanın kurtuluşunu izlerken, siyasi partilerin kongrelerine giderken virüs kapmıyor veya bulaştırmıyor da Çıldırın hele ki 100. Kurtuluş Yılını kutlarken mi virüs kapıp yayacak anlayamadım.

Tabii bu duruma il veya ilçe hıfzıssıhha kurulları karar vermiştir. Belki doğruda yapmışlardır. Ama Çıldırlı kendi kurtuluş yıldönümünü alınacak tedbirler doğrultusunda daha heyecanlı, görsel güzellikte ve Aşık Şenlik’in torunlarına yakışacak bir program hazırlanabilirdi.

Çıldır Gölü inanın 7/24 turist dolu, çarşı, restorant ve kahvelerin kapanmasından dolayı kalabalık herkes dışarda. Ama kutlama yok. Gönül ister ki en kötü günde bile Çıldıra yakışan bir kutlama programı yapılmasıydı.

Sosyal medyadan tüm Çıldırlılar bir kutlama mesajı yayınladı ama hep eski resimleri altına ekleyerek.

Bu durumu daha önce bir defa daha kutlama programı düzenli olmadığı için yazı kaleme almıştım. Bu iki oldu. Milli birlik ve beraberliğine düşkün, devletine bağlı vefakar Çıldır halkı kendi kurtuluş yıldönümünü hele ki 100. Yılını alınacak tedbirlerle doyasıya kutlamalıydı. Umarım dedelerimizin ruhu sızlamamıştır.

Sosyal medyadan da olsa ilçesine kurtuluşuna sahip çıkan tüm Hemşerilerimizi duyarlıklarından dolayı kutluyor. Nice 100. Yıllar birlikte omuz omuza kardeşçe yaşamayı Mevlamın nasip etmesini diliyorum.

Ehli İslam olan işitsin bilsin

Can sağ iken yurt vermeniz düşmana

İsterse uruset ne ki varsa gelsin

Can sağ iken yurt vermeniz düşmana.

                                       Aşık Şenlik