KALKIŞMADAN KAYNAŞMAYA 15 TEMMUZ NOTLARI

 KALKIŞMADAN KAYNAŞMAYA 15 TEMMUZ NOTLARI

Güneşin batımında, göğün alaca...

Güneşin batımında, göğün alaca karanlığında bir grup askerin istilasıydı.
Kimse ne olduğunu anlamadı.
Bazıları benim gibi ?kapsamlı bir terör operasyonu var´ şeklinde yorumladı.
Birkaç saat sonra hadise anlaşılmaya başlanıyordu.
Evet, hiç beklenmeyen ve Türkiye´nin asla kabullenemeyeceği bir gelişmeydi.
Darbe sevdalısı beyinlerin bir kalkışması başlıyordu.
**
Araçlarla cadde ve sokaklara dağıtılan asker, elinde ki silahıyla ?darbe´ ilanı yaparken, CNN Türk canlı yayınında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın canlı bağlantısı verildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu hareketin bir askeri kalkışma olduğunu bildirerek halkın kendi iradesine sahip çıkması gerektiğini söyledi ve sokakları cümbüşe çevirdi.
**
Bugün itibariyle o gecenin üzerinden 10 gün geçti.
Meydanlara dökülen her milliyetten, her görüşten halk, askerin darbesini kabul etmeyeceğini ısrarla haykırdı. ?Baş koymuşum Türkiye´min yoluna´ türküsü eşliğinde nöbetler tutuldu. 
Çünkü bu halk darbelerden, sıkıyönetimlerden, cuntalardan çok çekmişti.
Çünkü bu halk, ekonomisinin, huzurunun, özgürlüğünün ve kendi iradesinin hiçe sayılmasını kabul etmiyordu.
**
Aldığı üç kuruş maaşının bir kısmını vergi olarak devletinin kasasına hibe eden halk, kendi parasıyla alınan tankların, helikopterlerin, jetlerin, silahların ve kendisinin verdiği vergiyle maaş alan askerin, demokrasiye ok atmasını asla kabul etmiyordu. İşte bu yüzden canı pahasına sokaklara inen halk, tabiri caizse askere papuç bırakmadı. ?Asker kışlana dön´ sloganları eşliğinde sokaklarda bayrağını dalgalandırdı.
**
Siyasi iradenin kararlılığı ve halkın duyarlılığı sayesinde 15 Temmuz askeri kalkışması başarısız bir şekilde işte böyle tarihe yazıldı.
**
Askerin, ?sıkıyönetim´ korkutmalarına karşılık halk, ?Bu sokak, bu şehir, bu vatan benim. Sen kim oluyorsun da beni evime gönderiyorsun´ dedi. Çünkü halk iradesini yok sayan askerin çapraz nöbet tuttuğu o cadde, o sokak ve o şehir halkındı, halkın iradesinindi.
**
İşte bu hain kalkışma, cuntacı kafalara ağır bir balyoz olarak geri döndü.
**
15 Temmuz gecesi bütün dünya gördü ki, Türk´ün hüküm sürdüğü yerde tanklar, tüfekler ve uçaklar ancak bedenleri öldürebilir. Fakat Türk Milletinin milli ruhunu, demokrasi, özgürlük ve bağımsızlık sevdasını hiçbir kuvvet yok edemez.

 

O GECENİN NOTLARI:

- O GECE; Cemaat terörünün gerçek yüzü ortaya çıktı. ?Aklımız kestiği günden beridir ?Bunlar İslam üzerinden halkın hakkını çalıyor, bunlar teröristten daha kötüdür´ dediğimiz Terörist Fethullah Gülen ve örgütü bizi şaşırtmadı. Çok şükür, bizim ısrarla direttiğimiz gibi bu zatın teröristliği tescillendi?

- O GECE; Türk Silahlı Kuvvetleri, tarihinin sınavını verdi. ?Silahlı Kuvvetler halkının yanındadır. Darbeciler için TSK içerisinde ki bir grup ?Yılanlar, çiyanlar, teröristler? denildi.

- O GECE; Siyasi irade halkın iradesine zeval getirmedi. ?Teslim olmayacağız, bizi buraya çıkaran halk, bu iradeyi korumak için sokaklara insin? denildi.

- O GECE; Medya, canı pahasına mikrofonu bırakmadı. ?Yayınlar karartılmasın, gazeteler kapatılmasın, mikrofonlara pranga vurulmasın? denildi.

- O GECE; Halk tarih yazdı. ?Benim irademi kimse sorgulayamaz, benim sokaklarımı kimse bana yasaklayamaz. Demokrasiye sahip çıkıyoruz. Bütün görüşlerle, bütün milliyetlerle kol kola sokaklardayız? denildi.

- O GECE; FETÖ´cüler, tedirgindi. ?Çok hak yedik, hata ettik, bu halk bizi asla affetmeyecek? denildi.

- O GECE; Muhalefet darbeyi kabullenmedi. ?Ne şekilde olursa olsun halkın iradesi yok sayılamaz. Bu darbe halka yapılan bir darbedir. Meşru Hükümetin yanındayız ve sokaklarda biz de varız? denildi.

- O GECE; Türkiye kardeşlik sınavını başarıyla geçti. ?15 Temmuz´dan önce her anı gergin, kavgalı ve stresli geçen klasik Türkiye günlüğü, yerini demokrasi şölenlerine, bayrak nöbetlerine, kol kola, yürek yüreğe bir kardeşlik türküsüne bıraktı. İktidar, muhalefet, medya, asker, polis, halkın kardeşliği sokaklara taştı.

- Ve halkın kaç zamandır özlemle beklediği, milletçe kardeşliğin sağlandığı o gece ?Bir musibet, bin nasihatten iyimiş? atasözü çok içten söylendi.

- Allah, milletimizin bu kardeşliğini bir daha musibetlerle sınamasın?